Vízilabda: a DIGI lett az egri klub névadó szponzorja

GY. F.GY. F.
Vágólapra másolva!
2024.03.07. 16:16
A bejelentést csütörtök délután tették meg (Fotó: Koncz Márton)
A 4iG-csoport nem támaszt elvárásokat a helyezést illetően, elsősorban abban bízik, hogy kiváló játékosok kerülnek majd ki az egri műhelyből. Csütörtök délután azt is bejelentették, hogy Biros Péter veszi át a férficsapat irányítását.

 

A magyar és az egri vízilabda életében fontos mérföldkő lehet az, amit csütörtök délután jelentettek be a 4iG budai székházában: a 4iG leányvállalata, a DIGI lesz az Egri VK vízilabdaklub névadó szponzorja.

A 4iG-csoport képviseletében Fekete Péter vezérigazgató szólalt fel először, köszöntötte Szécsi Zoltánt, az Egri VK elnökét és Biros Péter szakmai igazgatót (akik egyenlő arányban osztoznak hat olimpiai aranyérmen), továbbá Parkes Rebeccát és Szilágyi Dorottyát, az Eger és az olimpiai résztvevő magyar női vízilabda-válogatott két oszlopos tagját. A vezérigazgató felidézte első vízilabdával kapcsolatos emlékét, ami egy Hofi Géza-bonmot volt. A DIGI megjelenése névadó szponzorként mély kötődést fejez ki a sport és a tehetséggondozás iránt, a cég büszke arra, hogy támogatja ezzel a szponzorációval a helyi közösséget és a sportág fejlődését.

Fekete Péter átadta Szécsi Zoltánnak a szponzorlevelet, ezzel hivatalossá vált az együttműködés. Az egriek sem érkeztek üres kézzel, egy-egy dedikált vízilabdával kedveskedtek Fekete Péternek és Tábori Tamás vezérigazgató-helyettesnek.

Tábori Tamás a kerekasztal-beszélgetés során elmondta, abban bíznak, hogy az egri klub olyan műhely lesz, ahonnan kiváló vízilabdázók kerülnek ki, illetve a remélt eredményekhez kapcsolódik majd a DIGI márkaneve. Helyezési elvárás nincsen, a sikerek nem jönnek gyorsan, inkább az említett műhelymunka fontosságán van a hangsúly. Ő is elmondta első vízilabdás élményét, gyerekként és serdülőkként a Ceglédi Vasutas Sportegyesületben vízilabdázott, és annál a Czigány Károlynál pallérozódott, akinek a lánya, Czigány Dóra a csapatkapitánya volt a tavaly bajnoki címet szerző női együttesnek, és hamarosan megszületik a második gyermeke. Szécsi Zoltán azt nem is ígéri, hogy a férficsapat rövid időn belül bajnok lesz, de a címvédő nők esetében van ok a reménykedésre. Három-négyszáz gyermek sportol a klubban, ahogy elmondta, a városban a borhoz és a vízilabdához mindenki ért.

Szilágyi Dorottya, a klub egyik kiválósága arról beszélt, hogy a nyáron heten távoztak az együttesből, helyükre fiatalok érkeztek, vagyis jelenleg a jövőt építik. Céljuk az éremszerzés, ám először be kell jutni a legjobb négy közé a bajnokságban, ami a jövő héten dől el. Az új-zélandi születésű Parkes Rebecca egy görögországi kitérőt leszámítva már tíz éve él hazánkban, éppen Egerbe érkezett 2014-ben, és nem meglepő, hogy nagyon szereti Magyarországot.

Váratlan bejelentés is elhangzott, Tóth Kálmántól Biros Péter veszi át a férficsapat irányítását, amely jelenleg az ob I-es alsóház negyedik helyén tanyázik a hat gárdából. Tóth az utánpótlás teljes szakmai irányításáért felel majd a jövőben. Biros leszögezte, varázsütésre nem tud megváltoztatni semmit sem, talán az új impulzus, egy másfajta szemléletmód segít majd a játékosoknak, hogy lépésről lépésre elinduljanak felfelé.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik