Egy híján 40 gól Szingapúr ellen a női vízilabda-vb-n

Vágólapra másolva!
2024.02.06. 11:20
Hoztuk a kötelezőt Szingapúr ellen (Fotó: MTI/Kovács Tamás)
Az Új-Zéland elleni győzelem után a szerény képességű ázsiaiak következtek a nagy feladatok előtt a Katarban zajló női vízilabda-világbajnokság C-csoportjában. Végig nagy fölényben játszott a magyar válogatott, és majdnem 40 gólt szerezve megnyerte a második csoportmeccsét. Következik a csoportgyőzelemért Ausztrália.

 

NŐI VÍZILABDA-VB 2024
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
C-CSOPORT
MAGYARORSZÁG–SZINGAPÚR 39–2 (11–0, 7–0, 11–2, 10–0)
Doha. V: Letshabo (dél-afrikai), Nicolosi (olasz)
MAGYARORSZÁG: Magyari A. – KESZTHELYI 5, GURISATTI 6, RYBANSKA 6, PARKES 4, Garda 1, Leimeter 1. Csere: Neszmély (kapus), SZILÁGYI D. 5, KUNA 5, Faragó K. 3, Horváth B. 2, Máté Zs. 1. Szövetségi kapitány: Cseh Sándor és Mihók Attila
SZINGAPÚR: Devi – Koh, Lee, Yap 2, Wan, Chan, Lim. Csere: X. Ong (kapus), Tio, Yeo, Zhu, Gan, J. Ong. Szövetségi kapitány: Jü Lej
Emberelőny-kihasználás: 3/2, ill. 3/1
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/0
MESTERMÉRLEG
Mihók Attila: – Úgy nyertük meg a mérkőzést, ahogy szerettük volna. Edzésnek megfelelt a találkozó, látszott, hogy ha kontrolláljuk a támadójátékunkat, az történik, amit elterveztünk. A támadójátékunk az elmúlt időszakból kiindulva működőképes, de szeretnénk, hogy a védekezésünk is minél jobban összeálljon.

KORÁBBAN
Új-Zéland–Ausztrália 6–13

ÖSSZEFOGLALÓ

Egy perc, két magyar gól – így kezdődött női vízilabda-válogatottunk Szingapúr elleni csoportmérkőzése a dohai világbajnokságon, és a folytatásban is hasonló mederben zajlott a találkozó. A Japán helyére beugró szingapúriak nem voltak egy súlycsoportban a mieinkkel, de a magyar játékosok igyekeztek végig fenntartani a koncentrációt, és tiszta helyzetig kijátszani a támadásokat. Lőgyakorlatnak megfelelt az összecsapás: Gurisatti Gréta gyorsan lőtt kettőt, majd megtalálta középen Rybanska Natasát, aki a hatodik támadásunkból az ötödik gólunkat szerezte. Azért olykor védekezni is kellett, a bátran vállalkozó Yap Yingxuan első lövését Keszthelyi Rita blokkolta, a másodikat Magyari Alda védte, ám egyiküknek sem volt nehéz dolga.

A túloldalon a változatosság kedvéért megúszásból is szereztünk gólokat, amelyek lelombozták a szingapúriak lelkesedését – hogy aztán az egész kispad mosolyogva tapsolja meg Devi Mounishát, aki az első negyed végén kivédte Keszthelyi Rita lövését. A magyar válogatott csapatkapitánya a folytatásban sorra nyerte a párharcokat az ellenfél kapusával szemben, előbb átemelte, majd látványos csavargólt szerzett, mégis kissé megakadt a szekér támadásban, a kapufa többször is kibabrált női válogatottunkkal. Ettől függetlenül a második szakaszban is folyamatosan nőtt a különbség, a szingapúriak ugyanis lövésig is csak elvétve jutottak el, amikor megtalálták a centert, hárman is ott termettek a mieink közül. A nagyszünet előtt kiharcolt ötméteresük szépítési eséllyel kecsegetett, de Yap Yingxuan nem találta el a kaput, így a félidőben 18–0-ra vezettünk.

Ami nem ment büntetőből, sikerült akcióból, Yap Yingxuan révén szépített Szingapúr, ráadásul az ellenfél legjobbja nem sokkal később centerből is betalált, kihasználta, hogy ketten is lemaradtak róla. Ezt leszámítva továbbra is távol tartottuk a kapunktól az ázsiaiakat, előfordult, hogy még a támadóidő végét jelző dudaszó felharsanásakor is a félpályánál jártak, ráadásul a labdaszerzések után gyors gólokat szereztek a mieink. A befejezésekre sem lehetett panasz, a harmadik negyedben is eljutottunk 11 gólig, ebben a szakaszban Kuna Szonja lőtte futószalagon a gólokat.

A végén már csak az volt a kérdés, hogy minden mezőnyjátékosunk betalál-e, Máté Zsuzsanna góljával erre is választ kaptunk. A magyar női vízilabda-válogatott 39–2-re legyőzte Szingapúrt, hatékony csapatjátékkal hozta a kötelezőt – ennél többet pedig nem is érdemes erről a mérkőzésről beszélni, következhet a csütörtöki csoportrangadó Ausztrália ellen.

A C-CSOPORT ÁLLÁSA

 

M

GY

GY. SZL.

V.SZL.

V

LG–KG

GK

P

1. MAGYARORSZÁG

2

2

58–10

+48

6

2. Ausztrália

2

2

45–7

+38

6

3. Új-Zéland

2

2

14–32

–18

0

4. Szingapúr

2

2

3–71

–68

0

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik