Férfi vízilabda: Az Európa-bajnokság elérte a célját – Varga Zsolt

Vágólapra másolva!
2024.01.17. 16:20
null
Varga Zsolt szerint az Eb a mi szempontunkból elérte a célját (Fotó: Árvai Károly)
Aligha maradt bárkiben is hiányérzet a magyar válogatott zágrábi teljesítményét illetően, de a szövetségi kapitány és Madaras Norbert is előre tekint, hiszen február 2-án rajtol a világbajnokság.

Kifejezetten nagy volt a köhögések frekvenciája szerdán aMagyar Vízilabda-szövetség székházában, ahol a horvátországi Európa-bajnokságról hazatérő főszereplők fogadták a sajtót.

Ennek megfelelően Madaras Norbert elnök, Varga Zsolt szövetségi kapitány, illetve két játékos, Vigvári Vince és Tátrai Dávid számolt be az elmúlt napok élményeiről, meg persze az ezekből fakadó következtetésekről. A köhögéseknek pedig volt jelentőségük, hiszen az utolsó napokban a csapat jelentős része megbetegedett, így Tátrai sem volt éppen százszázalékos állapotban szerdán.

Bár vége egy nagy tornának, a folyamatok korántsem zárultak le, csupán egy részük. Minden ellenfelünknek nehéz ezt az időszakot menedzselni, főleg azoknak, akik még nem kvalifikáltak Párizsra. A fukuokai világbajnokság után elkezdünk beszélgetni, hogyan lehetne ezt az időszakot optimálisan felhasználni, így született meg ennek a fiatalított keretnek az ötlete. Az első pillanattól kérdezték tőlem, hogy ezt az Európa-bajnokságot elengedtük-e, erre pedig az volt a nagyon határozott válaszom, hogy nem, sőt száz százalékos elánnal megyünk bele ebben a felállásban is. Úgy mentünk ki, hogy meg akarjuk nyerni, és bár ez nem sikerült, nagyon fontos volt a folyamat szempontjából. Azt is mondtam, hogy az egész akkor éri el igazán a célját, ha mindenki haza tud vinni valamit, amit a későbbiekben beépít a saját játékába – ebből a szempontból a torna elérte a célját, még akkor is, ha pszichésen nehéz vereséggel befejezni egy ilyen viadalt. Sokszor elmondtam a játékosoknak, hogy büszke és hálás vagyok”– fogalmazott Varga Zsolt.

A következő napokban csatlakozik a csapathoz az itthon készülő kilenc játékos. Szerdán a Komjádi-uszodában játszik a válogatott edzőmérkőzést Franciaországgal, majd a szűkített keret Spanyolországba utazik, ahol a hétvégén a spanyol csapat ellen folytatja a felkészülést.

„Spanyolországba már nagyjából az a keret utazik, amelyikkel számolunk a dohai világbajnokságon, amellyel kapcsolatban el kell mondjam, hogy komolyabb célokkal vágunk neki. Az Eb előtt féltettük a csapatot, s fiúk talán jobban is hittek magukban, mint mi, de tisztesen helytálltak. Ezzel együtt Katarban már semmiképpen sem a négy közé jutás a cél, hanem egy jobb, fényesebb eredmény”– mondta Madaras Norbert a közeljövőről.

VIDEÓS ÖSSZEFOGLALÓ A SAJTÓTÁJÉKOZTATÓRÓL

TÁTRAI: SOKAN MEGISMERTÉK MOST A NEVÜNKET, DE FONTOS, HOGY NE SZÁLLJUNK EL

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik