Álom maradt a döntő, Horvátország jutott be a fináléba a vízilabda Eb-n

Vágólapra másolva!
2024.01.14. 18:13
null
A fehér sapkás magyar csapat nem adta olcsón a bőrét (fotó: Getty)
A horvátországi férfi vízilabda Európa-bajnokságon a magyar válogatott a szerbek kiverése után a hazai csapattal találkozott, és, bár megszorongatta, győzni nem tudott ellene (8–11). Így a döntőt Horvátország játssza Spanyolországgal, a magyar csapat pedig az olaszok ellen ugrik medencébe a bronzéremért.

 

FÉRFI VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG (ZÁGRÁB)
ELŐDÖNTŐ
HorvátországMagyarország 11–8 (2–2, 2–0, 3–4, 4–2)
Zágráb, 2000
néző.V:Alexandrescu (román), Putnikovics (szerb)
HORVÁTORSZÁG:
BIJAC – Biljaka, L. FATOVIC2,Bukic, VRLIC1,Zuvela, Harkov1. Csere:BURIC1,LONCAR1,Vukicevic1,MARINIC-KRAGIC3,Butic1. Szövetségi kapitány:Ivica Tucak
MAGYARORSZÁG:GYAPJAS V. – VIGVÁRI VINCE3,FEKETE G.2,Tátrai, Kovács P., Burián, NAGY ÁDÁM3. Csere:Bányai (kapus), Pohl, Vismeg Zs., Varga V., Vigvári Vendel, HÁRAI.Szövetségi kapitány:Varga Zsolt
Emberelőny-kihasználás:7/4, ill. 11/4.Kettősemberelőny-kihasználás:2/0, ill. –.Gól – ötméteresből:2/2, ill. –.Kipontozódott:Zuvela (24. p.), Vismeg Zs. (25. p.), Biljaka (26. p.)
MESTERMÉRLEG
Jure Marelja (másodedző):– Négy negyeden át magas színvonalon játszottunk, ráadásul a negyedik szakaszra még emelni is tudtuk az addigi teljesítményünkön. Szükségünk is volt rá, mert a magyar válogatott nagyon erős, még ebben az összetételében is. A munkát azonban még nem végeztük el, egy lépés még hátravan az Európa-bajnokságon.

ÖSSZEFOGLALÓ

A legnagyobb erőpróba várt a fiatal férfi vízilabda-válogatottunkra a horvátországi Európa-bajnokságon, elvégre a házigazdával kellett összecsapni a döntőbe jutásért, meglehetősen ellenséges hangulatban, a csapat jelentős része pedig még nem élt át hasonló helyzetet.

A kétezer néző közül viszonylag kevesen szurkoltak a mieinknek, a maroknyi és rendkívül lelkes magyar táboron kívül még a teljes spanyol válogatott óhajtotta a magyar válogatott sikerét, hiszen akkor már a döntő eredményétől függetlenül az övék lett volna az egyetlen, Zágrábban kiosztott olimpiai kvóta. A pokoli hangulatból már a bevonuláskor ízelítőt kaptak a magyar játékosok, mindegyiküket hatalmas füttykoncert fogadta, ami azért nem viselte meg túlzottan a lelkeket, Vigvári Vince például jót derült a horvát drukkerek próbálkozásán.

Varga Zsolt ezúttal azt a tizenhárom játékost nevezte, akit már a szerbek ellen is akart, de többen betegséggel küzdve vállalták a játékot. A kapuban tovább keverte a kártyákat a kapitány, ezúttal Gyapjas Viktor kezdett. Rögtön védéssel mutatkozott be, de ahogyan az várható volt, Josip Vrlic hozta a kiállítást, és azt már belőtték a horvátok. Biztató volt, hogy a túloldalon Kovács Péter is megkapta az ítéletet, a mi fórunkat Fekete Gergő lőtte a kapuba. A horvátok aztán lőttek egy akciógólt is, mi pedig nem tudtuk góllal befejezni a lefordulásainkat, ezekért igazán kár volt. Végül Vigvári Vince vette be Marko Bijac kapuját, így azt konstatálhattuk, hogy a magyar válogatott tartotta a lépést az ellenfelével, 2–2-vel zárult az első negyed.

A következő szakasz elején folytatódott a fór-hátrány játék, a horvátok kettőből egyet lőttek be, ami még nem lett volna rossz magyar szempontból, csak mi közben kettőből egyet sem. Abba viszont kapaszkodhattunk, hogy Gyapjas továbbra is jól védett, Hárai Balázs meg sorra hozta a kiállításokat, Varga Zsolt időt is kért a következő magyar emberelőnynél. Sajnos ezt sem lőttük be, előbb Bijac védett, majd a kapufa hárított, de a póló örök igazsága, hogy a kapufa az rossz lövés. A kihagyott magyar lehetőségek után büntettek a horvátok, Loren Fatovic lövése becsúszott Gyapjas alatt, először vezetett kettővel az ellenfél. Támadásban szemlátomást megakadtunk, viszont legalább a védekezés stabil maradt, így a nagyszünetben is kettő volt közte. A végén hiába fordult le Vigvári Vince, nem látta az órát, arra meg nyilván esélye sem volt, hogy bármit is halljon, így nem jutott el lövésig (4–2).

Nagyon kellett volna már egy magyar gól, és ennek megfelelő hozzáállással kezdtük is a harmadik szakaszt. Elhozott ráúszás, kiharcolt emberelőny, Nagy Ádám pontos befejezése hátulról – így kell ezt csinálni! A feszes védekezés eredményeképpen háromszor is mehettünk az egyenlítésért, azonban megint jöttek a kihagyott lehetőségek. A következő horvát emberelőnynél időt kért Ivica Tucak, merthogy azért a horvát támadások sem voltak valami nagyívűek. A sporik megtolták az ellenfelet egy kettős fórral, de kivédekeztük, hogy aztán mi is elszórjuk az emberelőnyünket. Idegőrlő meccs volt, Hárairól viszont közben kiderült, hogy bekkelni is tud. A horvátok összehoztak egy ötméterest, Tucak többet akart, sárgát kapott – Jerko Marinic-Kragic viszont belőtte a büntetőt, megint kettővel vezettek a horvátok.

Na, nem sokáig, Nagy Ádám ismét közelebb hozta a mieinket. Jött az újabb horvát ötméteres, majd sajnos az újabb pontos lövés Marinic-Kragictól. Ez sem törte meg a csapatot, amelyből ismét Vigvári Vince volt eredményes, kezdtünk életjeleket mutatni támadásban. Mondjuk, a horvátok is, de Fekete rögtön válaszolt. Az viszont nem jött volna rosszul, ha a Fekete Gergő, Nagy Ádám, Vigvári Vince hármason kívül más is hozzászól a meccshez. A negyed végén a horvátok ismét tálcán kapták a lehetőséget a góllövésre, de Burián irgalmatlanul nagyot blokkolt kettős emberhátrányban – egygólos hátrányból kezdtük az utolsó negyedet (7–6).

Rögtön kettő lett belőle, Vismeg Zsombor kipontozódott, a kiállítást kiharcoló Luka Loncar aztán a kapuba simította a labdát. Aztán három. Páros kiállítás után öt az öt ellen játszottak a csapatok, Fatovic pedig kilőtte a felső sarkot. Innentől kapkodnunk kellett, a horvátok pedig magabiztossá váltak. A következő emberelőnyünk a blokkba ment, de kaptunk egy újabb lehetőséget, Varga Zsolt pedig nem várhatott tovább az újabb időkéréssel, az utolsó szalmaszálba próbált belekapaszkodni a fiatal magyar válogatott. Nagy Ádám belőtte, úgyhogy nem nyugodhattak meg a szédületes iramot diktáló horvátok. Feljöhettünk volna egy gólra, ám Bijac ismét nagyot védett, majd kontrát ítéltek ellenünk, Zvonimir Butic köszönte szépen, lefordult, és eldöntötte a mérkőzést. A mieink a negyedik negyedben már nem bírtak a rutinosabb horvátokkal, de így is állva haltak meg. A házigazda 11–8-ra győzött, és döntőbe jutott, míg nekünk marad a bronzcsata az olaszok ellen. A magyar játékosok nyilván csalódottak voltak a mérkőzés után, de őszintén: ki számított a bronzmeccsre a kerethirdetés pillanatában?

VARGA ZSOLT, A MAGYAR VÁLOGATOTT SZÖVETSÉGI KAPITÁNYA
– Hogyan összegezné az elődöntőt?
– Nagyon jó mérkőzést játszottunk ezúttal is, hatalmas publikummal, ami összességében fantasztikus élmény volt. Fontos volt, hogy az első negyedben ne tudjanak minket legázolni a horvátok, és ott is maradtunk rajtunk, azt éreztem, hogy ettől meg is billent az ellenfél. A végjátékban, ahol végül el tudtak lépni, hiányzott egy kis tapasztalat.

– A tapasztalaton kívül mi jelentette a különbséget?
– A horvátok lőttek akciógólokat, ötmétereseket, nekünk meg ott voltak a lefordulásaink, amelyekből nem voltunk eredményesek, és ha ezek bemennek, teljesen más képe lett volna a mérkőzésnek. Mindig vannak ilyen pontjai a meccseknek, ez most így történt. Ezzel együtt ha valaki előzetesen azt mondja, hogy az elődöntőben ilyen mérkőzést játszunk a horvátokkal, nem biztos, hogy fogadtunk volna rá. Mégis megtettük, és ez beleillik az előző mérkőzések sorába, még ha az eredmény nem is.

– Így is szépen zárhatja a csapat az Európa-bajnokságot. Ehhez mire lesz szükség?
– Még mindig van egy fontos mérkőzésünk, amelyen folytathatjuk a csodát. Ehhez meg kell gyógyulniuk azoknak, akik betegen játszottak, ez is hozzátartozik a mérkőzéshez, mert ez nyilván elvesz valamennyit a lendületből. Ennek ellenére mindenki vállalta a játékot, nagyon vagányan beleállt a mérkőzésbe, ugyanezt kell csinálnunk kedden is.

Gyapjas Viktor, a magyar válogatott kapusa: „Beletettünk mindent a mérkőzésbe, hatalmasat küzdöttünk, de ez most kevés volt, a horvátok jobban játszottak. Nagyon csalódottak vagyunk a vereség után, de hétfőre fel kell állnunk, hiszen kedden már Európa-bajnoki éremért játszhatunk. Biztosan nem olyan lesz a játék képe a bronzmeccsen, mint a csoportmérkőzésen volt, az olaszok sokkal jobban küzdenek majd, fel kell kötni a gatyát, hogy nyerni tudjunk.”

Nagy Ádám, a magyar válogatott bekkje: „Véget ért egy álom, talán túl nagy volt rajtunk a nyomás, a torna során most éreztem először, hogy nem vagyunk elég koncentráltak. Rengeteg elkerülhető gólt kaptunk, és elöl is kapkodtunk, nem tudtuk befejezni a lefordulásokat, amelyek óriási fordulatot hozhattak volna. A végén kicsit szétcsúsztunk fejben, pedig amikor a harmadik negyed végén kivédekeztük a kettős hátrányt, még úgy éreztem, hogy meglehet a meccs.”

Varga Vince, a magyar válogatott bekkje: „Nagyon csalódott vagyok a vereség miatt, szerintem meg lehetett volna fogni a horvátokat. Valahogyan nem azt a formát mutattuk, amit a görögök, az olaszok vagy a szerbek ellen, nem tudtuk megtartani azt a szintet, amelyen az előző mérkőzéseken játszottunk, tudjuk, hogy ennél többre vagyunk képesek. Nincs sok időnk, de ismét felkészülünk az olaszok ellen, és megpróbáljuk hazavinni a bronzérmet Zágrábból.”

 

PERCRŐL PERCRE

NEGYEDIK NEGYED

32. perc: Vége a meccsnek, nyertek a horvátok a spanyolokkal döntőzhetnek, nekünk pedig marad a bronzmeccs. 8–11

32. perc: Hű, de szép gól! Vigvári Vince kívülről villámgyors kézzel lőtt a jobb alsóba. 8–11

32. perc: Nem taktikáztak, inkább belőtték. Vrlic lőtte be az emberelőnyt. 7–11

31. perc: Emberelőnybe kerültek a horvátok, és időt is kértek.

31. perc: Varga Vince megpróbálta kintről, a kaput viszont nem találta el. Eldőlt.

30. perc: Bányai megszerezte a labdát, maradt két percünk.

30. perc: Fekete lőtt kapufát, de visszapattant hozzánk, utána Nagy Ádám lőtte el, és ezt meg a védők mentették.

29. perc: Innen már nagyon nehéz lesz. Ha egyáltalán.

29. perc: Megúsztak a horvátok, Butic pedig magányosan belőtte. 7–10

29. perc: Fekete lövése után Bijacról ment ki a labda, jött a sarokdobás, majd utána a kontra...

28. perc: Bányai jött a magyar kapuba, a horvátok pedig támadhattak. Harkov lőhetett jobbról, Bányai pedig védett.

28. perc: Körbejárattuk a labdát, majd Nagy Ádámra jött ki a lövés lehetősége, ő pedig középre, a léc alá lőtt. 7–9

28. perc: Emberelőnybe kerültünk, Varga Zsolt időt kért.

27. perc: Vukicevic nagy lövését Gyapjas mentette kapufára.

26. perc: Végre emberelőnybe kerültünk, körbejárt a labda, de Vigvári Vince kezéből kiperdült, odalett a lehetősége.

26. perc: Páros kiállítás után öt az ötben játszottak tovább a csapatok. Már-már lejárt a támadóidő, amikor Fatovic kintről óriási erővel lőtt a jobb felsőbe. 6–9

25. perc: Tátrai kintről ellőtte, Bijac könnyen védett, aztán szerencséje volt a kipattanóval.

25. perc: A horvátok elhozták a labdát, és emberelőnybe is kerültek. Vismeg kipontozódott, majd bizony el kell ismerni, hogy csodásan játszották meg az előnyt, és Loncar közelről behúzta. 6–8

25. perc: Elkezdődött a negyedik negyed.

A horvátok meglehetősen hektikusan teljesítettek az elmúlt időszakban: 2022-ben, a budapesti vb-n sikerült elődöntőbe jutniuk, végül negyedikek lettek, majd szeptemberben megnyerték az Európa-bajnokságot. 2023-ban aztán lemaradtak a Vk-döntőről, majd a világbajnokságon minden idők legrosszabb helyezését elérve kilencedikként zártak.

Az Európa-bajnokságokon elég jól ment ellenük, 12-szer találkoztunk velük, 10-2-re vezetünk összesítésben.

HARMADIK NEGYED

24. perc: Vége a harmadik negyednek, egy gól a hazai előny. 6–7

24. perc: Nyilván emberlőnyt kaptak... Eléggé érett. Aztán jött a kettős előny, Fatovic lövését viszont sikerült blokkolni Buriánnak!

24. perc: Emberelőnybe kerültünk, és góllal fejeztük be! Fekete lőtte be kissé balról a hosszú alsóba. 6–7

23. perc: Most ők sem adják magukat könnyen... Ezúttal Buric középről azonnal a léc segítségével talált be. 5–7

23. perc: Nagy Ádám lóbált „órákig”, majd inkább Vigvári Vincének passzolt, aki azon nyomban balról a hálóba pattintott. 5–6

23. perc: Megint kaptak egy ötméterest... Ezúttal is Marinic Kragic lőtte el, és ezúttal sem hibázott. 4–6

22. perc: Óriási gól! Nagy Ádám kintről, némi labdajáratás után őrületesen kilőtte a bal felsőt. 4–5

22. perc: Sajnos nagyon szépen beforgatta a védőnket Bukic, jött az ötméteres. Az ötméterest Marinic Kragic kegyetlenül bevágta. 3–5

21. perc: Labdát szereztünk, Nagy Ádám úgy érezte, el kell lőnie, éppen az előtte álló védő kezébe...

20. perc: Emberelőnybe kerültünk, de középről Pohl nem tudta behúzni a labdát a hálóba.

20. perc: Kettős előnybe kerültek, először Marinic Kragic a blokkba lőtt, majd a kipattanót Butic lőtte rá, ez is a blokkban halt el.

20. perc: Emberelőnybe kerültek a horvátok, és mindjárt időt is kértek.

19. perc: Tátrai lőtt nagy erővel a bal felső felé, Bijac szögletre mentett. Egyre jobban kiszorultunk a kapu elől, végül Vigvári Vendel ejtett a lécre.

18. perc: Ezúttal is éles szögből próbálkoztak a horvátok, Gyapjas mentett, aztán egy rossz passzal odalett a helyzetünk.

17. perc: Ismét emberelőnybe kerültünk, ezt már be kellene lőni. Meg is van! Nagy Ádám kintről lőtte be hosszú előnymegjátszás után. 3–4

17. perc: Elkezdődött a harmadik negyed.

A spliti fináléban a horvátok győztek 10-9-re, azóta viszont két fontos mérkőzést mi nyertünk: tavaly márciusban itt, a Mladost-uszodában fordulatos összecsapáson 13–10-re vertük meg őket, ezzel mi szereztük meg az utolsó továbbjutó helyet a Világkupa-döntőbe. Nyáron, a fukuokai világbajnokságon pedig a kulcsfontosságú csoportmérkőzésen győztük le őket 12–10-re.

Csak hogy érzékeljük, mennyire más a két gárda felállása: a spliti döntőben szerepelt játékosok közül most öten tagjai a magyar válogatottnak (Fekete Gergő, Nagy Ádám, Burián Gergő, Molnár Erik, Vigvári Vendel), míg a horvátoknál a görögök elleni negyeddöntőben 11-en szerepeltek a 2022-ben aranyérmes csapatból.

 

MÁSODIK NEGYED

16. perc: Vége a második negyednek, két gól a horvát előny. 2–4

16. perc: Vigvári Vince indult meg a kapu felé, nem vette észre, hogy kevés az idő, ezért megszólalt a duda.

16. perc: Burián próbált meg közeférkőzni a kapuhoz, de aztán jól elrontotta. Hullámvölgy.

15. perc: Kontrát fújtak Kovácsnál, tanácstalanok voltak a horvátok, addig paszolgattak, amíg lejárt a támadóidejük.

14. perc: A másik oldalon viszont bement... Fatovic rossz helyzetből ellőtte, és a labda Gyapjasról perdült a gólvonal mögé. 2–4

14. perc: Nagyon gyorsan labdát szereztünk, Nagy Ádám került viszonylag jó lövőhelyzetbe, de túlhelyezte, elment a labda a kapu mellett.

13. perc: Előbb Bijac védett óriásit Pohl lövésénél, majd a kipattanó Vigvári kezéből a kapufára hullott.

13. perc: Hárai forgatta be a védőjét, kiállítást kapott érte, nem büntetőt, ezért jött a magyar időkérés.

13. perc: Harkov egészen éles szögből a kapufát találta el.

12. perc: Emberelőnybe kerültünk, megjárattuk a labdát, majd Pohl lövését mentette a blokk.

12. perc: Gyapjas védte nagy bravúrral Vrlic ziccerét.

11. perc: Hárai süllyedt el centerben, emberelőny lett a jutalma. Viszonylat lassan járt a labda, Vigvári Vince lövése a blokkról pattant le.

10. perc: Ismét emberlőnyben támadhattak a horvátok, és Marinic Kragic nagyon pontosan lőtt a bal alsóba. 2–3

10. perc: Fekete lőtte el a labdát a támadóidő lejárta előtt, a kaput viszont nem találta el.

10. perc: Emberelőnybe kerültek a horvátok, Harkov pattintott lövése a vízről a lécre pattant, onnan viszont kifelé.

9. perc: Nagy bejátszása majdnem besurrant a horvát kapuba, de Bijac még elkapta az utolsó pillanatban.

9. perc: Elkezdődött a második negyed.

Ha sikerül nyerni, akkor harmadszor jutna Eb-döntőbe egymás után a magyar csapat, ami a második legjobb széria lenne a kilencvenes évek négyes sorozata után (1993, 95, 97, 99). (A hőskorban az első öt Eb-t még körmérkőzéses tornákon nyertük meg.)

ELSŐ NEGYED

8. perc: Vége az első negyednek, az állás döntetlen. 2–2

8. perc: Labdát szereztünk, az utolsó tíz másodpercet már nem tudtuk megjátszani veszélyesen.

8. perc: Hosszú támadás megjátszás végén Vigvári Vince csodásan ejtett a hosszú sarokba. 2–2

7. perc: Harkov nagy erejű lövését védte szépen Gyapjas.

7. perc: Burián indult meg egyedül a kapu felé, majd fölélőtte. Úgy tűnt, meglökték a kezét, de a bírók nem így látták.

6. perc: Hárai harcolt ki emberelőnyt, Vigvári Vince lövése a kapusról a lécre pattant, onnan vissza. Folytattuk az akciót, Vigvári Vendel az oldalhálót találta el.

5. perc: Nagy horvát játék után Vukisevic lőtte el, a labdája pedig a blokkról pattant a kapunkba. 1–2

4. perc: Lejárt a támadóidőnk, jöhettek a horvátok, Gyapjas újabb remek védése után Vigvári megindult előre, de nem tudott gólt lőni, mert utolérték. A szabaddobás után Vismeg lőtte el kintről, de középre, könnyen védett a kapus.

4. perc: Vukicevic lőtte el kintről némi lóba után, Gyapjas viszont a kapufára ütötte a labdát.

3. perc: Sokáig támadtunk, de nem mentünk vele sokra, végül el is vették a labdát.

3. perc: Jött az újabb horvát emberelőny, Tátrai viszont kiválóan blokkolt.

2. perc: Mi is emberelőnybe kerültünk, és Fekete balról nem sokat teketóriázott, a hosszú sarokba lőtt. 1–1

1. perc: A horvátok hozták el a labdát, Óriási Fatovic-lövésbe kapott bele Gyapjas, jöhetett a sarokdobás, majd utána az emberelőny. Harkov jobbról ellőtte, és bepattant a labda a hálóba. 0–1

1. perc: Elkezdődött a találkozó, a magyar csapat fehér, a horvát kék sapkában játszik.

 

Komoly trendet kell megtörnie a fiatal magyar válogatottnak a horvátok elleni zágrábi elődöntőben: az utolsó öt Európa-bajnokságon a házigazda csapat mindig eljutott a fináléig. 2014, Budapest: Magyarország (ezüstérem); 2016, Belgrád: Szerbia (győzött); 2018, Barcelona: Spanyolország (ezüstérem); 2020, Budapest: Magyarország (győzött); 2022, Split: Horvátország (győzött).

Ehhez még vegyük hozzá, hogy a horvátok eddig kétszer rendeztek Eb-t, és mindkettőt megnyerték: 2010-ben Zágrábban, 2022-ben pedig Splitben.

 

ELŐZMÉNYEK

Újabb hatalmas bravúrral jutott be a legjobb négy közé a magyar férfi vízilabda-válogatott a Horvátországban zajló Európa-bajnokságon. Varga Zsolt együttese 10–10-es döntetlen után szétlövéssel 5–4-re múlta felül a hat olimpiai bajnokkal felálló szerbeket, és ez nem ahhoz képest bravúr, hogy milyen fiatal csapattal utaztunk el Zágrábba, hanem önmagában is. A legerősebb összeállításában játszó szerb válogatottat világverseny egyenes kieséses szakaszában legutóbb a felejthetetlen athéni olimpiai döntőben vertük meg – húsz évvel ezelőtt.

VÉLEMÉNYEK
Bányai Márk, a magyar válogatott kapusa: „Jól nézett ki a mérkőzés, rendben voltak a blokkok, és ugyan kaptunk két elkerülhető gólt lefordulásból, de ezenkívül meg tudtuk valósítani azt, amit Varga Zsolt elképzelt. A lelkesedés, a szív és az akarat a legfontosabb, mindenki olyan munkát tesz bele, még az aktuális meccskeretből kimaradók is, hogy győzelembe hajszoljuk egymást.”
Tátrai Dávid, a magyar válogatott szélsője: Mérhetetlenül büszke vagyok a csapatra, ha így tudunk játszani, semmi sem lehetetlen számunkra. Nagyon egységesek voltunk, örültünk egymás góljainak és a blokkjainak. A védekezésen volt a hangsúly, stabilak voltunk hátul, és abból jöttek a gólok elöl. Amikor a végén a szerbek átvették a vezetést, akkor is higgadtak maradtunk – megérdemelten győztünk.”

És egyáltalán nem azért, mert azóta nem találkoztunk vele, sorozatban tizennégy ki-ki meccsen át maradtunk nyeretlenek a komplett szerb válogatott ellen. Aztán jött ez a szemtelenül fiatal, elképesztően vagány társaság, és a múltra egyáltalán nem gondolva kiejtette a szerbeket. Ha már a sporik hagyták szétlövésig menni a meccset, és a végén nem adták meg nekünk ugyanazt az esélyt, mint az ellenfélnek, akkor az ötöspárbajban győztünk. Marko Radulovicsot nyilván még jó ideig kísérti a kezéből kieső labda, de mi inkább azzal foglalkozzunk, hogy a magyar játékosok odaálltak, és ellentmondást nem tűrve ötből ötöt belőttek.

Következik a házigazda horvátok elleni elődöntő. Ennél nehezebb feladat nem is várhatna a mieinkre, akik ismét új tapasztalattal gazdagodnak, hiszen ellenséges légkörben még nem kellett játszaniuk az Eb-n. A kulcs nyilván most is a védekezés, de bármi is lesz a mérkőzés vége, az eddigi élményeket már senki sem veheti el sem a játékosoktól, sem tőlünk. Persze a csapat egyáltalán nem akar megállni a döntő kapujában, ráadásul eddig sem zavarta a mieinket, hogy a fogadóirodák az ellenfelet tartották esélyesebbnek…

A mérkőzés részletes beharangozóját ide kattintva lehet elolvasni.

A MAGYAR FÉRFIVÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Bányai Márk (Szolnoki Dózsa Praktiker), Gyapjas Viktor (BVSC-Zugló)
Mezőnyjátékosok: Burián Gergely (A-Híd VasasPlaket), Fekete Gergő, Molnár Erik, Nagy Ádám, Pohl Zoltán, Varga Vince, Vigvári Vendel (mind FTC-Telekom), Hárai Balázs, Vigvári Vince (mindkettő Genesys OSC Újbuda), Kovács Péter, Tátrai Dávid (mindkettő BVSC), Szeghalmi Zsombor, Vismeg Zsombor (mindkettő Szolnok)
Szövetségi kapitány: Varga Zsolt

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik