Női vízilabda MK: megismétlődhet az előző kiírás döntője

P. G.P. G.
Vágólapra másolva!
2023.11.10. 10:11
null
Ha az elődöntőben érvényesül a papírforma, Dömsödi Dalma (balra) is újfent összecsaphat az UVSE-vel (Fotó: Földi Imre)
Címvédésre készül a Ferencváros a női vízilabda Magyar Kupában, de ha az UVSE kirakósa összeáll, megtréfálhatja a zöld-fehéreket – és akkor még nem szóltunk a Dunaújvárosról és a BVSC-ről.

 

Az elmúlt évek legizgalmasabb négyes döntőjére van kilátás a női vízilabda Magyar Kupában, a Szőnyi úti Laky uszodában három fővárosi csapat, az FTC, az UVSE és a BVSC mellett a Dunaújváros száll harcba a trófeáért. A címvédő Ferencváros tavaly decemberben a női szakosztály történetének első kupagyőzelmét ünnepelte, miután a döntőben 9–5-re legyőzte az UVSE-t, amely aztán az Eurokupa-döntőben visszavágott a zöld-fehéreknek. Könnyen előfordulhat, hogy megismétlődik az előző kiírás fináléja, ám egyelőre mindkét csapat a pénteki elődöntővel foglalkozik, ugyanis nehéz erőpróba vár rájuk. Gerendás György együttese a Vad Lajos irányításával egyre markánsabb Dunaújvárossal találkozik, amelyet a bajnokságban egy góllal múlt felül.

„Nagy izgalmakat tartogat a négyes döntő, főleg, mert a Dunaújváros nagyon erős ellenfél – hangsúlyozta a klub videójában az FTC-Telekom válogatott szélsője, Vályi Vanda, aki a nyáron Padovából tért vissza a zöld-fehérekhez. – Igaz, hogy a bajnokságban kilenc-nyolcra nyertünk az újvárosiak ellen, de ez olyan szempontból nem számít, hogy mindkét csapat taktikailag sokkal felkészültebben és figyelmesebben játszik majd a kupaelődöntőben. Önbizalmat meríthetünk az előző győzelmünkből, viszont én ebben az idényben még nem játszottam ellenük, szóval nagyon várom a mérkőzést. Nagy szükségünk van a szurkolók támogatására, és arra, hogy a BVSC uszodájában is legalább olyan jó hangulatot teremtsenek, mint a népligeti mérkőzéseinken.”

A dunaújvárosi Mahieu Geraldine-t (labdával) féken kell tartania a Fradinak (Fotó: Dunaújvárosi Hírlap/Laczkó Izabella)
A dunaújvárosi Mahieu Geraldine-t (labdával) féken kell tartania a Fradinak (Fotó: Dunaújvárosi Hírlap/Laczkó Izabella)

 

Lapunk és az M4 Sport állandó szakértője, az FTC leány utánpótlás szakmai igazgatója, Petrovics Mátyás szerint a papírforma FTC–UVSE döntőt ígér, ám a Dunaújvárost semmilyen kupasorozatban sem lehet leírni, a BVSC pedig otthon meglepetésre készül. A zuglóiakat több mint egy évtizeden át irányító szakember szerint a keretek erősségét figyelembe véve a Ferencvárosnak van a legnagyobb esélye a győzelemre, a kiélezett helyzetekben sokat számíthat a rutin, míg az UVSE fiataljai nagy menetelésben vannak, és jól bírják a terhelést.

„Egyelőre szóba sem kerül a döntő, mert kiváló csapattal találkozunk az elődöntőben – mondta a BVSC elleni mérkőzésről az UVSE vezetőedzője, Benczur Márton, akit a sorsolásról is kérdeztünk. – Aki azt hiszi, hogy könnyű dolgunk lesz, valószínűleg nem emlékszik rá, hogy az előző idényben egy góllal nyertünk a Szőnyi úton, tehát egyáltalán nem szabad lebecsülni a BVSC-t. Jól ismerjük az ellenfelet, oda kell tennünk magunkat, ha döntőbe akarunk jutni. Olyanok vagyunk, mint egy kirakós, amelyből mindig kiesik egy darab, ha valamelyik játékelemre jobban koncentrálunk, egy másikra kevésbé. Az emberelőnyös és az emberhátrányos játék, valamint a védekezés minősége dönthet, és ha összeáll a kirakós, képesek vagyunk rá, hogy kiharcoljuk a döntőbe jutást.”

A negyeddöntőből mind a négy csapat meggyőző teljesítménnyel jutott tovább, a bajnokságban viszont már egyikük sem veretlen. Az FTC az Egertől, a BVSC a Dunaújvárostól kapott ki, az UVSE a Ferencváros ellen maradt alul, míg az újvárosiakat az FTC és az UVSE győzte le. A körbeverések is mutatják, hogy rendkívül kiélezett mérkőzésekre számíthatunk a Magyar Kupa négyes döntőjében, amelyre ingyenes a belépés, a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

NŐI VÍZILABDA MAGYAR KUPA
NÉGYES DÖNTŐ, LAKY KÁROLY USZODA
ELŐDÖNTŐ
November 10., péntek
18.00:
FTC-Telekom–Dunaújvárosi FVE
19.30: BVSC-Zugló–UVSE
DÖNTŐ
November 11., szombat
20.00:
döntő

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik