Férfi vízilabda Eurokupa: nyert, és továbbjutott a BVSC

Patai GergelyPatai Gergely
Vágólapra másolva!
2023.11.23. 21:23
null
Fotó: Balogh László
A férfi vízilabda Eurokupa C-csoportjában a BVSC-Zugló 11–9-re legyőzte a Sabacot, ezzel matematikailag is biztossá vált, hogy a nyolcaddöntőbe jut.

 

A sebzett vad mindig veszélyes, márpedig a Sabac mélyütés után érkezett a Szőnyi útra. A szerbek a hétvégi bajnokijukon 23–9-es vereséget szenvedtek a Novi Beogradtól, csütörtök este pedig a férfi vízilabda Eurokupában igyekeztek javítani, csakhogy a házigazda BVSC nagyon jó formába lendült az elmúlt hetekben, a zuglói expresszt a horvát Rijeka és a német Hannover sem tudta lefékezni.

Kemény Kristóf együttese ezúttal is meggyőzően kezdett, sakk-mattig játszott emberelőnyből a védőmaszkban pólózó Csacsovszky Alex szerzett vezetést – más kérdés, hogy a következő támadásból szinte lemásolták a gólt a vendégek. A Sabac játékában a szerb vízilabda minden stílusjegye megmutatkozott, a „darálóban” olykor a sapka is lekerült a játékosokról, de az átlövők is alig kaptak levegőt öt méterre a kaputól… Sebességben viszont nem lehetett megverni a zuglóiakat: miután Gyapjas Viktor ziccert védett, a túloldalon Tátrai Dávid megúszott, beleállt a lövésbe – Pavle Gavrilovicsnak esélye sem volt hárítani.

A második negyedben többször is megtette helyette a kapufa, amelyről Mészáros Mátyás lövése befelé, minden más kifelé pattant. Némi szerencse mellett persze pontosabb befejezések is kellettek volna ahhoz, hogy a több helyzetet kialakító BVSC ellépjen riválisától, ám ehelyett Andrija Koracs harmadik góljával fordított a Sabac, amely a nagyszünetben 6–5-re vezetett.

Arról nincsenek információink, hogy Kemény Kristóf milyen intelmeket intézett játékosaihoz, mindenesetre a harmadik negyedben sokkal jobban figyeltek a hazaiak a Nebojsa Tohoj mellé beúszó második centerre, támadásban nehezen tudtak érvényesülni a szerbek. A BVSC szekerén Gyárfás Tamás ragyogó átlövésgóllal tolt nagyot, előbb csatakiáltásától, majd a közönség reakciójától remegtek meg a falak, és miután Csacsovszky Erik is megvillant, már kettővel vezettek a zuglóiak.

Nagyon nem volt mindegy, hogy 9–7 után melyik csapat szerzi a következő gólt, amelyre sokat kellett várni, de megérte: Kovács Péter sokadszorra verte meg védőjét középen, Csapó Miklós pedig irgalmatlanul bevágta az ötméterest. A Sabac időkérése után Gyapjas bravúrt bravúrra halmozott, így hiába kapták futószalagon a fórokat a szerbek, nem tudtak egyenlíteni. A végén Gavrilovics kapus is előrejött a támadással, Tátrai meg belőtte a labdát az üres kapuba, így a BVSC 11–9-re győzött, és biztossá tette továbbjutását az Eurokupa C-csoportjából.

VÍZILABDA
FÉRFI EUROKUPA, CSOPORTKÖR
5. FORDULÓ
C-CSOPORT
BVSC-Zugló–Sabac (szerb) 11–9
(4–3, 1–3, 3–1, 3–2)
G: Csapó M., Mészáros M. 3-3, Tátrai D. 2, Csacsovszky A., Csacsovszky E., Gyárfás, ill. Koracs 3, Baracs, Krug, Macics, Repanovics, Sztanics, Toholj. Waspo Hannover (német)–Primorje Rijeka (horvát) 10–16. Az állás: 1. BVSC 12, 2. Rijeka 9, 3. Sabac 6, 4. Hannover 3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik