Férfi vízilabda Ek: csak három gólt kapott a Vasas a Honvédtól

P. G.P. G.
Vágólapra másolva!
2023.10.07. 21:12
null
Látványos Honvéd-mozdulat, fölényes Vasas-siker (Fotó: Dömötör Csaba)
A Vasas rendkívül könnyedén, 11–3-ra nyert a Honvéd vendégeként a férfi vízilabda Eurokupa csoportküzdelmeinek magyar rangadóján.

Aligha lehetett volna erősebb csoportot összehozni a férfi vízilabda Eurokupában a B jelűnél, amelyben a címvédő Vasas és a magyar bajnoki bronzérmes Honvéd az előző idényben döntős, Erdélyi Balázzsal is erősítő olasz Savona és a Challenger-kupa-győztes görög Szmirnisz társaságában szerepel. A két magyar csapat szombat este egymás ellen kezdte a csoportkört a Kőér utcai uszodában, amelynek fapados lelátója zsúfolásig megtelt.

A hazai szurkolóknak nem sok örömük volt a látottakban, a Vasas ugyanis hamar lépéselőnybe került, ráadásul a túloldalon Ekler Zsombor ötméteresét védte Mizsei Márton. Testvére, Bendegúz viszont akcióból megtörte a csendet, góljára Burián Gergely még a szünet előtt válaszolt a rosszkéz-oldalról.

Piszkáld ki belőle!” – énekelték egyre vidámabban az ismert nótát a Vasas-szurkolók, csapatuk a második negyed elején már 5–1-re vezetett. A center Fejős Róbert látványos csavargóllal hozta közelebb a Honvédot, ám a vendégek jól védekeztek és rengeteget blokkoltak, Mizsei Márton pedig ihletett formában védett – előfordult, hogy egy támadás során háromszor is.

Burián Gergely negyedik gólja az első félidő utolsó másodpercében született, ezzel 7–2-re vezetett a Vasas, érthető módon a két vezetőedző közül Szivós Márton volt hangosabb a nagyszünetben. A Burián-expresszt viszont továbbra sem tudta lefékezni a házigazda, és miután a harmadik negyed közepén már héttel jobban álltak a vendégek, nem maradtak nyitott kérdések.

A Vasas a hátralévő időben is a védekezés magasiskoláját mutatta be, és címvédőhöz méltóan fölényes, 11–3-as győzelemmel kezdte az Eurokupa csoportkörét – a Honvédnak ezúttal semmi sem sikerült.

FÉRFI VÍZILABDA EUROKUPA
B-CSOPORT
ENDO PLUS SERVICE-HONVÉD–A-HÍD VASASPLAKET 3–11
(1–3, 1–4, 1–3, 0–1)
Kőér utca, 200 néző. V: Miskovics (montenegrói), Savinovic (horvát)
HONVÉD: Kardos G. – Ekler B. 1, Ekler Zs., Kevi, FEJŐS R. 2, Vadovics V., Gregor. Csere: Nyíri B., Hessels B., Sugár, Hessels S., Simon H. Edző: Szivós Márton
VASAS: MIZSEI – SZ. RASOVICS 2, KONARIK 2, Sélley-Rauscher, Batizi 1, Dedovics, BURIÁN 5. Csere: Lakatos S. 1, Bátori, Dala D., Bedő, Randjelovics. Edző: Szlobodan Nikics
Emberelőny-kihasználás:
9/0, ill. 5/2
Ötméteres-kihasználás: 1/0, ill. –
MESTERMÉRLEG
Szivós Márton:
– Elismerésem a Vasasnak, mert a játék minden elemében felülmúlt minket. Sajnos ilyen különbséggel is megérdemelten győztek a vendégek.
Szlobodan Nikics: – Az egri bajnokinkon nem úgy játszottunk, ahogy elterveztük, de ezúttal végig koncentráltunk védekezésben, támadásban pedig jól lőttünk. Büszke vagyok a játékosaimra, mert betartották, amit megbeszéltünk, igazi csapatként küzdöttek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik