Férfi vízi Eurokupa: a Vasas nyerte a „döntő visszavágóját” is

P. G.P. G.
Vágólapra másolva!
2023.10.19. 21:31
null
Nyert otthon a címvédő Vasas (Fotó: Dömötör Csaba) – a képre kattintva galéria nyílik<br />
A címvédő Vasas 18–17-re nyert otthon az Erdélyi Balázzsal felálló Savona ellen a férfi vízilabda Eurokupa csoportküzdelmeinek 2. fordulójában, csütörtökön.

 

Déja vu érzésünk lehetett csütörtök este a Komjádi uszodába érkező Vasas-szurkolóknak, kedvenceik ugyanis az olasz Savonát fogadták a férfi vízilabda Eurokupában – éppúgy, mint hat hónappal ezelőtt. Április végén a döntőben találkoztak a felek, míg ezúttal már a csoportkörben összekerültek, és bár a párosítás ugyanaz volt, a címvédő angyalföldiek kerete szinte kicserélődött a nyáron. A riválisé sem lett gyengébb, mint az előző idényben, Erdélyi Balázs például éppen a Vasastól igazolt az olaszokhoz, a Savona bemutatásakor természetesen ő kapta a legnagyobb tapsot.

A szervezők semmit sem bíztak a véletlenre, mindkét kapu mögött díszes tábla hirdette, hogy a Vasas nyerte meg a második számú európai kupasorozat legutóbbi kiírását, ám a vendégeket a legkevésbé sem érdekelte, hogy mi történt fél éve, hamar elléptek két góllal. Klasszismegoldásból azonban a túloldalon sem volt hiány, gyorsan egyenlített a házigazda, Sztrahinja Rasovics látványos ejtésével pedig a vezetést is átvette. Az első negyedben három gólt szerző Konarik Ákos nevét dalba is foglalták a szurkolók, Erdélyi találatának viszont már kevésbé örültek – hiába volt lépéselőnyben a Vasas, leszakítani nem tudta a Savonát.

Könnyű síppal fújták a kiállításokat a játékvezetők, és miután mindkét gárda jól játszotta meg a fórokat, folytatódott az adok-kapok, a nagyszünet 10–9-es állása végeredménynek is beillett volna... A kritikus harmadik negyedben a Vasas gázt adott, Rasovics tiszta erőből nyomta a pedált, a Savona meg támadásban behúzta a kéziféket, és máris öt volt közte. Burián Gergely lehetetlen szögből is gólt lőtt, Lévai Márton bravúrok sorozatát mutatta be, az olaszok pedig hiába kapaszkodtak a záró szakaszban, az egyenlítésre nem maradt idejük – a Vasas 18–17-es győzelmével nagy lépést tett a továbbjutás felé.

A csoport másik mérkőzésén a Honvéd az ötgólos Ekler Zsombor vezérletével 12–11-re legyőzte a görög Apollón Szmirniszt, és fontos három pontot szerzett, a C jelű négyesben szereplő BVSC viszont 10–8-as vereséget szenvedett a szerb Sabac otthonában.

Férfi Eurokupa, csoportkör
2. forduló, B-csoport
A-Híd VasasPlaket–RN Savona (olasz) 18–17 (5–4, 5–5, 6–2, 2–6). G:
Sz. Rasovics 7, Burián, Konarik, Randjelovics 3-3, Bátori, Sélley-Rauscher, ill. Figlioli, Guidi 4-4, Campopiano, Djurdjics 3-3, Erdélyi, Patchaliev, Vavics
Endo Plus Service-Honvéd–Apollón Szmirnisz (görög) 12–11 (1–3, 3–1, 5–4, 3–3). G: Ekler Zs. 5, Ekler B., Hessels S., Vadovics V. 2-2, Sugár, ill. Gardikasz, Susiasvili 3-3, Bogdanovics 2, Alamanosz, Szolanakisz, Trulosz
Az állás:
1. Vasas 6 pont, 2. Savona 3 (29–29), 3. Honvéd 3 (15–22), 4. Szmirnisz 0
C-csoport
VK Sabac (szerb)–BVSC-Zugló 10–8 (1–3, 3–1, 2–3, 4–1). G:
Koracs, Macsics, Repanovics 2-2, Baracs, Dragovics, Sztojanovics, Toholj, ill. Csacsovszky E., Tátrai 2-2, Bundschuh, Csapó M., Mészáros Cs., Mészáros M.
Primorje Rijeka (horvát)–Waspo Hannover (német) 13–9
Az állás:
1. Sabac 6, 2. Rijeka 3 (21–19), 3. BVSC 3 (18–19), 4. Hannover 0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik