Vízilabda: Szeretnék még többet kihozni magamból – Fekete Gergő

Patai GergelyPatai Gergely
Vágólapra másolva!
2023.08.04. 10:12
null
A világbajnoki cím motivációt is ad Fekete Gergőnek (Fotó: MTI)
Szinte tökéletes világbajnokságot zárt a magyar férfi vízilabda-válogatott több poszton is bevethető játékosa, Fekete Gergő, akinek csupán a görögök elleni szétlövésben kihagyott ötméterese miatt van hiányérzete.

 

Kiegyensúlyozott, rendezett, jó kedélyű – így jellemezte Fekete Gergő a magyar férfi vízilabda-válogatottat. Elcsépelt, de igaz: rendkívül egységes csapat formálódott Varga Zsolt keze alatt, a játékosok nemcsak a szakemberrel, hanem egymással is megtalálták a közös hangot. Az öt vb-újonc, Fekete, Molnár Erik, Német Toni, Vigvári Vendel és Vince játékán cseppet sem érződött a megilletődöttség a világbajnokságon, ami egyrészt annak köszönhető, hogy az öltözőben is könnyen megtalálták a helyüket, másfelől annak, hogy Vigvári Vince kivételével már a tavalyi Európa-bajnokságon is lehetőséget kaptak, vagyis nem Fukuokában kerültek először a mély vízbe.

A fiatalok már az utánpótlásban is bizonyítottak, Molnár Erik és Vigvári Vince például az U20-asokkal is felért a világ tetejére az idén, mindketten egy nyár alatt két vb-aranyat tettek a vitrinjükbe. Fekete Gergő 2016 és 2018 között három bronzérmet szerzett a korosztályos válogatottakkal, a Ferencvárossal pedig Molnárhoz, Némethez és Vigvári Vendelhez hasonlóan a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjében is játszott. A felnőtt-világbajnokság persze mégis más, légköre semmihez sem fogható.

„Két pillanat maradt meg a legjobban a vébéről: Manhercz Krisztián spanyolok elleni győztes gólja az elődöntőben, és amikor Vogel Soma kivédte az utolsó görög ötméterest a döntőben. Eksztázisban voltunk, »megőrültünk«, percekig ordítottunk – mondta lapunknak a 23 éves Fekete Gergő. – Egyébként csak akkor realizálódott bennem, hogy mennyien követték a mérkőzéseket és szurkoltak nekünk otthonról, amikor a Duna Arénánál köszöntöttek minket. Már a torna alatt is rengeteg üzenetet kaptam, de az volt az igazi, amikor találkoztunk a családtagokkal, az értünk szorítókkal. Nagyon boldog vagyok, kilencvenkilenc százalékban olyan volt a világbajnokság, amilyennek álmodtam. Hogy mi a maradék egy százalék? A görögök elleni döntő szétlövésében kihagyott ötméteresem.”

Nos, erről ismerszik meg a sportember: az ünneplés közben sem látja rózsaszínben a világot, pontosan tudja, miben kell még javulnia, és mennyit kell tennie érte. A debreceni nevelésű Fekete fontos és látványos gólt szerzett a vb-döntőben, de csak addig volt elégedett, amíg le nem szállt az aranyérmes csapatot szállító gép Ferihegyen – mostantól már a következő feladatokra koncentrál.

„Általában nem vagyok megelégedve a teljesítményemmel – hangsúlyozta a centerként és bekként is bevethető szélső. – Mindig van miben javulni, szeretnék még többet kihozni magamból. A világbajnoki cím motivációt is ad, azon fogok dolgozni a közeljövőben, hogy a januári Európa-bajnokságon öt, akár tíz százalékkal jobb játékos legyek, mint amilyen a vébén voltam.”

Az ígéret szép szó: készül a közös tetoválás
Dél-Koreában ünnepelte meg Japánban kiharcolt vb-címét a magyar férfiválogatott, az átszállással ugyanis nem kellett sietni, a két járat között 24 órájuk volt a mieinknek. A 31 éves Angyal Dániel      már negyedik felnőtt-világbajnokságán vett részt, ám érmet eddig még nem szerzett a csapattal, Fukuokából viszont a legfényesebbet hozta haza. A sokoldalú bekk édesanyja, Oláh Éva korábban ígéretet tett fiának, hogy ha világbajnok lesz, közös tetoválást készítenek – mint Angyal a Sportrádiónak elmondta, már dolgoznak az ügyön.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik