Férfi vízi: kiütéssel folytatta a BVSC az Eurokupában

Vágólapra másolva!
2022.10.14. 19:20
null
26 gólt szerzett a BVSC szlovák ellenfele ellen (Fotó: Földi Imre)
A BVSC-Zugló a szlovák SKP Kosice felett aratott kiütéses, 21 gólos győzelemmel folytatta szereplését a férfi vízilabda Eurokupa selejtezőjének első körében, a barcelonai D-csoportban. A Szolnoki Dózsa is győzelemmel folytatta szereplését a siracusai B-csoportban. A Budapesti Honvéd szoros mérkőzésen, egy góllal legyőzte az olasz Telimar Palermo a kranji C-csoportban.

 

A BVSC már az első negyedben alaposan „megszórta” szerényebb képességű riválisát, és két játékrészben gólt sem kapva aratott fölényes győzelmet. A zuglóiaktól Sziládi Kristóf és Tátrai Dávid Marcell egyaránt öt gólt lőtt.

A magyar együttes csütörtökön 15–12-re nyert a görög GS Apollon Szmírnisz ellen, szombaton a szerb Crvena zvezda és a spanyol Mediterrani, vasárnap pedig az olasz Trieste Pallanuoto együttesével találkozik.

A Szolnok – amely délelőtt két góllal kikapott a szerb Partizan Beogradtól – a francia Pays d'Aix Natation elleni találkozó első negyedében háromgólos előnyt harcolt ki, amit a mérkőzés végéig még tovább növelt, így magabiztosan nyert. A magyaroktól Jansik Dávid öt gólt lőtt.

A Tisza-partiak szombaton az olasz Ortigia, vasárnap a görög NC Idraikosz csapatával találkoznak.

A Honvéd fordulatos meccset vívott az olaszokkal: az első negyedben mutatott jó játék után a második felvonásban a kispestiek ötször kapituláltak, így hátrányból várták a második félidőt. A harmadik negyedben a magyar együttes dominált, ötször is eredményes volt és csak egy gólt kapott, előnyéből pedig egy találatot megőrzött a végső dudaszóig.

A Kőér utcaiak szombaton a házigazda szlovén Triglav Kranj, majd vasárnap a szerb VK Valis gárdájával találkoznak még.

A négy csoportból az első négy-négy helyezett jut a következő körbe, míg az ötödik és hatodik az újonnan létrehozott Challenger-kupában folytathatja szereplését.

FÉRFI EUROKUPA, SELEJTEZŐ
B-CSOPORT (Siracusa)

Szolnoki Dózsa–Pays d'Aix Natation (francia) 11–7 (3–0, 1–2, 4–2, 3–3)
D-CSOPORT (Barcelona)
BVSC-Zugló–SKP Kosice (szlovák) 26–5 (9–2, 4–0, 6–0, 7–3)
C-CSOPORT (Kranj)
Budapesti Honvéd SE–Telimar Palermo (olasz) 12–11
(3–2, 2–5, 5–1, 2–3)

KORÁBBAN
B-CSOPORT (Siracusa)
Partizan Beograd (szerb)–Szolnoki Dózsa 10–8
C-CSOPORT (Kranj)
Team Strasbourg (francia)–Budapesti Honvéd SE 12–9

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik