Női vízi ob I: fölényes BVSC-siker a bajnokság nyitó meccsén

P. G.P. G.
Vágólapra másolva!
2022.10.14. 21:19
null
Mészáros-Farkas Kata hat gólt vállalt (Fotó: Török János/Délmagyarország, archív)
Győzelemmel mutatkozott be a BVSC-Zugló kispadján Stieber Mercedes, a fővárosiak könnyedén múlták felül a legutóbbi idényben hetedik Szegedet.

 

Huszonöt év után tért haza Olaszországból Stieber Mercedes, hogy átvegye a távozó Petrovics Mátyás helyét a BVSC kispadján. A játékosként kétszeres világ- és Európa-bajnok tréner a Szeged ellen irányította először tétmérkőzésen új csapatát, amelytől kulcsemberek távoztak a nyáron, ám így is esélyesként várhatta a 2022–2023-as idény nyitó mérkőzését.

A fordulatos első negyedben két zuglói gólra hárommal válaszoltak a csongrádiak, de a BVSC rendezte sorait, és egy 5–0-s rohammal kényelmes előnyt épített ki. Nyolc perc alatt hét gólt kaptak a vendégek, s bár a folytatásban már jobban figyeltek a bejátszásokra, Hajdú Zsófia gondoskodott arról, hogy ne tudjanak közelebb zárkózni – a fővárosiak 18 éves kapusa két ötméterest is hárított. A nagyszünet után tovább nyílt az olló, hazaiak a látványra is adtak, Ármai Zita káprázatos csavargólt szerzett. A BVSC a hat gólig jutó Mészáros-Farkas Kata vezérletével könnyedén, 19–6-ra nyert a Szeged ellen, amely nehéz hetek előtt áll, a következő három fordulóban ugyanis a Ferencvárossal, a Dunaújvárossal és az UVSE-vel találkozik.

NŐI VÍZILABDA OB I
1. FORDULÓ

BVSC-Zugló–Szegedi NVE 19–6 (7–3, 3–1, 5–0, 4–2)
G:Mészáros-Farkas 6, Ármai 4, Gémes 3, Polák 2, Fekete F., Kenderes, Kolarova, Tóth R., ill. Lendvai 3, Kenéz 2, Pádár

KÉSŐBB
SZOMBAT
11.00:
Dunaújvárosi FVE–GYVSE-Uni Győr
17.00:Tigra-ZF-Eger–Valdor-Szentes
18.00:UVSE-Hunguest Hotels–Tatabányai VSE
18.00:FTC-Telekom–III. Kerületi TVE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik