Férfi vízilabda: öt új fiatal játékossal erősít a Bp. Honvéd

L. Á.L. Á.
Vágólapra másolva!
2021.09.07. 15:26
null
Szivós Márton fiatal csapattal vág neki a szezonnak (Fotó: honved.hu)
Kötetlen hangulatú sajtótájékoztatón mutatkozott be a BHSE férfi vízilabdacsapata, amely öt új fiatal játékossal erősít a 2021–2022-es szezonban.

Megtartotta az olimpiai bajnok, friss olimpiai bronzérmes Hosnyánszky Norbertet és világbajnokait, Decker Attilát és Decker Ádámot a BHSE, amely öt új fiatallal fut neki a 2021–2022-es idénynek.

Simon Henrik a Vasasból, Sugár Péter a BVSC-ből, Sólyom Levente Pécsről, míg az Utrecht csapatából a holland-magyar kettős állampolgárságú Hessels Benjamin és Hessels Sebastian csatlakozik az együtteshez.

Szivós Márton vezetőedző továbbra is számít a rutinos, idősebb játékosokra, de fiatal csapattal vág neki a szezonnak, a 19 fős keretben hét saját nevelésű pólós van, és ezzel az ob I élmezőnyében az UVSE után a Bp. Honvéd a második legfiatalabb átlagéletkorú csapat.

„Ha egy fiatalra terhet pakolsz, az csak jó lehet, mert azt jelenti, hogy bízol benne. Ugyanakkor én mindenkire szeretnék terhet rakni, és még jobban szeretném, ha el is viselnék. Nem kettő-három-négy emberen múlik, hogy mit érünk el, hanem a csapat egészén, beleértve a stábtól a drukkerekig mindenkit. Abban, hogy mit érünk majd el, mindenkinek megvan a saját felelőssége – ez találóbb kifejezés is, mint a teher” – nyilatkozta a honved.hu-n a vezetőedző, aki célkitűzésként arra törekszik, hogy minden játékos fejlődjön, és a csapat pontszámban és eredményességben is előre tudjon lépni a tavalyi szezonhoz képest.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik