Női vízi ob I: előnyben az UVSE a döntőben

Vágólapra másolva!
2016.05.08. 22:09
Az UVSE került előnybe a Dunaújvárossal szemben a női vízilabda ob I döntőjében, amely az egyik csapat harmadik győzelméig tart.



A vasárnapi találkozón az UVSE a második negyedben 6–2-re elhúzott, de a Dunaújváros a nagyszünetig egy gólra felzárkózott, majd a pihenőt követően egyenlített is. A hazai csapat azonban újra ellépett három góllal, 10-7-re, onnan pedig a vendégek már nem tudtak visszakapaszkodni.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa Keszthelyi Rita volt, aki hét góllal vette ki a részét az UVSE győzelméből.

A következő mérkőzést szerdán játsszák.

VÍZILABDA
NŐI OB I, DÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

UVSE–DUE-MAARSK GRAPHICS 12–9 (2–1, 4–4, 4–2, 2–2)
Hajós uszoda, 300
néző. Vezette: Németh András, Petik András
UVSE: GANGL – ANTAL 2, KESZTHELYI 7, Csabai 1, TÓTH I. 1, Szücs G., Kisteleki H. Csere: Kövesdi 1, Takács V., Kuna Sz., Hertzka Orsolya, Kiss E.
DUE: Kasó – SOMHEGYI 1, GURISATTI 3, Garda, Horváth B., Szilágyi D., Menczinger K. 1. Csere: Vályi F., VÁLYI V. 3, Brávik F., Ziegler 1, Mchunu.
Gól – emberelőnyből: 10/1, ill. 12/2
Gól ­– ötméteresből: 3/2, ill. 1/1
Kipontozódott: Antal (27. p.), Horváth B. (30. p.)
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–0, az UVSE javára
MESTERMÉRLEG
ÁTS BERTALAN, az UVSE edzője:
– Sokat nyomott a latban a hazai pálya, illetve az, hogy Keszthelyi Rita klasszisteljesítményt nyújtott a hét góljával, de nem csak az ő érdeme a siker, hanem ez egész csapaté, amit ő is tud. A második negyedben elmentünk négy góllal, aztán elkezdtünk picit felelőtlenül támadni, ebből a Dunaújváros lefordult, visszahozta ikszre a meccset, aztán a negyedik negyedben sikerült annyira megnyugodnunk, hogy eldöntsük végül a meccset.
MIHÓK ATTILA, a Dunaújváros edzője: – Nem vigasztal, hogy jó meccset játszottunk. Tudjuk, hogy az UVSE nagyon jó csapat, de magunkat is annak tartjuk. A negyedik negyed közepéig elhittük, hogy győzhetünk, azonban sajnos a védekezésben elengedtünk egy-két zárást, keményebben kell odaállni a következő mérkőzésre. El kell fogadni, hogy az UVSE így játszik, nem szabad az ítéletekre várni, ki kell védekezni ezeket a zárásokat, és picit okosabban, taktikusabban befejezni a hat a hat elleni támadásainkat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik