Férfi vízilabda: távozik Debrecenből a délszláv légió

Vágólapra másolva!
2014.05.15. 11:19
A Vasassal szemben alulmaradva a hatodik helyet szerezte meg a Debrecen vízilabdacsapata a férfibajnokságban, most pedig már a következő szezon a téma a klubnál. A vezetőség egyfelől bejelentette, hogy Halek Márton, Süveges Máté és az ausztrál válogatott kapus, James Clark az ősztől is Debrecenben pólózik, azonban arról is szóltak a hírek, hogy csökkent a klub költségvetése.

Ez is szerepet játszhat abban, hogy távozókról is tudunk már, négy légiós hagyja el a Varga Tamás irányította gárdát. Új klubot keres az Európa-bajnok kapus, a szerb Braniszlav Mitrovics, a montenegrói világbajnok védő, Predrag Jokics, vb-ezüstérmes honfitársa, a center Szasa Misics, illetve a román válogatott védő, Andrei Busila. Úgy értesültünk, hogy a korábban Debrecenben hároméves szerződést aláíró Mitrovics több magyar klub érdeklődését felkeltette – ráadásul magyar útlevele is van, szóval a légióskvótából sem venne el –, és elképzelhető, hogy Egerben folytatja pályafutását.

A három maradó pólós mellett a klub a jövőben nagyobb szerepet szán a saját nevelésű játékosoknak. Úgy tudjuk, a jelenlegi keret több tagjával is folynak a tárgyalások, ám nem lehet tudni, hogy a Clark, Halek, Süveges trión kívül kik alkotják a Debrecen gerincét a következő szezonban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik