Férfi vízi: háromgólos győzelem a németek ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.07. 19:18
null
Varga Dániel két góllal járult hozzá a mieink győzelméhez (Fotó: Grnák László)
A világbajnoki címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott második félidei játékának köszönhetően 12–9-re nyert Németország ellen, így győzelemmel kezdte a Szolnokon zajló Volvo-kupát. A mieink legjobbjának a négy gólt szerző Madaras Norbert bizonyult.

 

Az első félidőben a magyar válogatott nem találta a fogást a németeken, kivéve Madaras Norbertet, aki az első 16 percben négy gólt szerzett, s ezzel tulajdonképpen meccsben tartotta a mieinket, akik így csak kétgólos hátrányba kerültek a nagyszünet előtt.

A második félidőben már egy másik magyar nemzeti csapatot láthatott a szolnoki közönség, javult az emberelőnyök kihasználása, kulcsjátékosaink megrázták magukat, míg a védekezés acélosabbá, Nagy Viktor feladata pedig ezáltal könnyebbé vált, ennek köszönhetően csak két gólt kaptunk a harmadik és a negyedik negyedben.

A két csapat között három gól volt a legnagyobb különbség, amely Varga Dániel utolsó előtti másodpercben szerzett góljának köszönhetően meg is maradt a két csapat között, így Benedek Tibor csapata győzelemmel kezdte a Volvo-kupát.

A játéknap másik meccsén a szerbek – akik szombaton a mieinkkel csapnak össze – gólzáporos győzelmet arattak az Egyesült Államok ellen, amelynek kapuját Filip Filipovics négyszer, míg Sztrahinja Rasovics és Dusko Pijetlovics háromszor vette be.

FÉRFI VÍZILABDA
VOLVO-KUPA, 1. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–NÉMETORSZÁG 12–9 (3–4, 2–3, 5–1, 2–1)
Szolnok, 400
néző. Vezette: Colombo (olasz), Korzyna (lengyel)
MAGYARORSZÁG: Nagy V. – Szivós 1, Varga Dénes 2, VARGA DÁNIEL 2, Hárai 1, MADARAS 4, Gór-Nagy. Csere: Bedő 1, Jansik D., Erdélyi 1, Kovács Gábor, Salamon F. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
NÉMETORSZÁG: Schenkel – Öler 1, Nossek 1, Real, EIDNER 1, GLASER 3, Bukowski 1. Csere: Jüngling 1, Schüler, Schlotterbeck, Preuss, Kalberg 1. Szövetségi kapitány: Nebojsa Novoszelac
Gól – emberelőnyből: 7/2, ill. 8/3
Gól – ötméteresből: 3/1, ill. –
Kipontozódott: Jüngling (25. p.), Jansik Sz. (26. p.)
MESTERMÉRLEG
BENEDEK TIBOR, a magyar válogatott szövetségi kapitánya:
– Megleptek minket a németek a sokmozgásos stílusukkal, nem emlékszem, hogy korábban ezt játszották volna. Át kellett állnunk erre a ritmusra, ami nagyjából két negyedbe tellett, ráadásul hosszú idő után találtak egy balkezest is, ami szintén meglepő volt. Viszont miután felvettük a játék ritmusát, szép lassan felőröltük őket, és magabiztos, jó teljesítményt nyújtottunk a második félidőben.
NEBOJSA NOVOSZELAC, a német válogatott szövetségi kapitánya: – Nagyon örülök az eredménynek, hiszen a világbajnokkal játszottunk egy remek mérkőzést. Főleg az első félidővel vagyok elégedett, hiszen akkor volt igazán szoros a mérkőzés. Jó lehetőség számunkra ez a torna, kiváló csapatokkal készülhetünk.

KORÁBBAN
SZERBIA–EGYESÜLT ÁLLAMOK 20–11 (5–2, 4–2, 6–3, 5–4)
Gólszerző: Filipovics 4, Rasovics 3, Pijetlovics 3, Ubovics 2, Prlainovics 2, Mitrovics 2, Gocics 1, Markovics 1, Dedovics 1, Raden 1, ill. Bonanni 3, Bowen 3, Obert 1, Matuls 1, McConnell 1, Rosenthal 1, Mann 1

A VOLVO-KUPA TOVÁBBI PROGRAMJA
Szombat
Egyesült Államok–Németország 14.00
Magyarország–Szerbia 16.00
Vasárnap
Szerbia–Németország 12.30
Magyarország–Egyesült Államok 15.00
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik