Újabb vereség, 3. lett a magyar pólóválogatott

Vágólapra másolva!
2013.07.14. 13:21
null
Hiába a magyar erőfeszítések, a görögöknek jött ki jobban a tempó (Fotó: MTI)
A magyar férfi vízilabda-válogatott 10–9-es vereséget szenvedett Görögországtól a Hajós Alfréd Uszodában rendezett Vodafone-kupa utolsó napján, így a harmadik helyen zárta a hazai tornát. Az első helyet a montenegróiak szerezték meg, akik a németek legyőzésével maradtak hibátlanok.

A torna záró mérkőzésének gyakorlatilag az volt a kérdése, hogy melyik válogatott szerzi meg a második helyet. Nos, a cél felé vezető úton a görögök tették meg gyorsabban az első csapásokat, hiszen az első negyedben kétgólos előnyre tettek szert, annak ellenére, hogy ötméterest is hibáztak. A mieink elrontották az emberelőnyöket, így a hellének Ioanisz Funtulisz elhibázott büntetője és a kapuban ezúttal kezdő Decker Attila védései ellenére Hrisztodulosz Kolomvosz és Funtulisz találatával 2–0-ra vezettek az első negyed után.

A szünetben aztán használtak Benedek Tibor határozott, világos és pontos utasításai: a magyar csapat Vámos Márton és Bátori Bence akcióból szerzett lövésével egyenlített, és megtörte a jeget az ellenfél kapuja előtt, majd Hosnyánszky Norbert előnyös góljával már vezetett is, hogy aztán a negyedet Hárai Balázs centergólja zárja. 4–2

A fordulás után Angelosz Vlahopulosz becsorgója volt az első találat, amire Hárai remek csavargóllal felelt. Állandósult a gólra gól üteme a mérkőzésen: a begörcsölő Decker helyére beálló Nagy Viktort Evangelosz Delakasz „avatta fel”, majd következett Vámos második gólja büntetőből, és Emanuil Milonakisz előnyös lövése, amire ugyancsak fórból Hosnyánszky felelt a bal felső kilövésével. A negyedet Vlahopulosz újabb gólja után Vámos bombája zárta. 8–6

A görögök Vlahopulosz révén a második ötmétereseküket is kihagyták – avagy Nagy Viktor a kapufa segítségével hárított –, Hrisztosz Afrudakisz lövésével mégis feljöttek egy gólra. A legrosszabbkor tört meg az egy ide, egy oda rendje: Vlahopulosz akcióból javított, és pattintott lövéssel egyenlített.

Madaras Norbert juttatta vezetéshez ismét a mieinket, ám Delakasz hamar egalizált, és másfél perccel a vége előtt előnybe kerültek a hellének, amit Milonakisz védhetetlen góllal, a labdát a jobb felsőbe zúdítva ki is használt. A mieink előnybe kerültek, de a görögök lefülelték a keresztbejátszást: a magyar válogatott 10–9-re kikapott, és a harmadik helyen végzett a margitszigeti tornán.

A magyar válogatottra a folytatásban két nap pihenő vár, majd utazás Barcelonába, ahol július 19-én kezdődik a világbajnokság. A célokról Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda-szövetség elnöke, korábbi kapitány azt mondta a mérkőzést közvetítő DigiSport-nak az összecsapás szünetében, hogy az elvárás a legjobb négy közé kerülés.

„Elődöntőt várok a nőknél és a férfiaknál is. (…) A csoport nem lesz könnyű. Meg lehet nyerni, de a győzelmet egyáltalán nem adják olcsón” – szögezte le a szakember, hogy már az elejétől fogva nehéz meccsek várnak a mieinkre.

„DÖNTÉS AZ UTOLSÓ PILLANATBAN? EZEKBŐL KELLETT VOLNA TÖBB!”

FÉRFI VÍZILABDA
4. VODAFONE-KUPA, 3. NAP
MAGYARORSZÁG–GÖRÖGORSZÁG 9–10
(0–2, 4–0, 4–4, 1–4)
Gólszerzők: Vámos (3), Hosnyánszky (2), Hárai (2), Bátori, Madaras, ill. Vlahopulosz (3), Delakasz (2), Milobakisz (2), Funtulisz, Kolomvosz, H. Afrudakisz

KORÁBBAN
MONTENEGRÓ–NÉMETORSZÁG 10–3
(3–1, 2–1, 2–1, 3–0)
Gólszerzők: Darko Brguljan (2), Crousillat (2), Ivovics (2), Drasko Brguljan, Paskovics, Klikovac, N. Janovics, ill. Nossek (2), Real

A TORNA VÉGEREDMÉNYE: 1. Montenegró 9 pont (+17), 2. Görögország 6 (–2), 2. MAGYARORSZÁG 3 (+2), 4. Németország 0 (–17)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik