Tizenötödik bajnoki címét szerezte az Eger ellen a Vasas pólócsapata

CS. Z.CS. Z.
Vágólapra másolva!
2008.05.03. 13:57
Méltóképpen zárta a 102. magyar vízilabda-bajnokságot a Vasas és az Eger az ob I péntek esti döntőjében. Magas színvonal, hatalmas küzdelem és az utolsó pillanatokig kiélezett versenyfutás jellemezte a döntő negyedik mérkőzését, akárcsak az egész szezont.
A szezon során a labdáért, tegnap a boldogságban úsztak a Vasas pólósai
Fotó: Czagány Balázs
A szezon során a labdáért, tegnap a boldogságban úsztak a Vasas pólósai
A szezon során a labdáért, tegnap a boldogságban úsztak a Vasas pólósai
Fotó: Czagány Balázs
A szezon során a labdáért, tegnap a boldogságban úsztak a Vasas pólósai

Katonás Gergő gólja sokáig emlékezetes marad, talán nemcsak a Vasas-szurkolók számára. A Vasas ezzel 15. bajnoki címét szerezte, és megvédte a tavaly 18 év után visszahódított elsőséget.

Pedig a szezon közben sokszor elmerülni látszott a Vasas, hiszen óriási pofonokat kaptak az angyalföldiek... Az alapszakaszban öt vereséget is összegyűjtött az Földi László együttese. A 7. fordulóban az Eger elleni vereség még belefért, hiszen a Bitskey-uszodában ki lehet egy góllal kapni (6–7).

A Szeged elleni hazai vereség azonban nem akármilyen hidegzuhanyként hatott, főleg a azért, mert a piros-kékek ritkán dobnak csupán három gólt a Komjádi-uszodában (3–4). A mélypont a februári Honvéd elleni meccs volt, amikor ismét csak három gólig jutottak Steinmetz Ádámék, a túloldalon nem akartak a kicsivel megelégedni, és a dominósok 15 gólig meg sem álltak. Teljes K. O.

A Vasas 2007/08-as bajnokcsapatának névsora

Fülöp Bence, Heinrich Dávid, Hőna Dávid, Jónás György, Katonás Gergő, Kincses Attila, Kovács Róbert, Mátyás Zoltán, Nagy Viktor, Steinmetz Ádám, Steinmetz Brnabás, Szőke Szabolcs, Takács Bálint, Tóth Márton, Varga Dániel, Varga Dénes - játékosok, Földi László vezetőedző


Ezután következett még két újabb vereség (Eger elleni otthoni 7–9 és a Szeged elleni idegenbeli 7–8), így nem a címvédő - negyedikként zárva az alapszakaszt - számított az esélyesebbnek a Honvéd elleni elődöntőben.

A Vasas - fárasztó kotori túra után - győzni tudott az első mérkőzésen a Kőér utcában (15–9), ám a Honvéd ezután fordított, és vezetett 2–1-re (7–11, 8–14). Az angyalföldiek azonban nem adták fel (miért is tették volna?), a negyedik mérkőzést hosszabbításban hozták Steinmetz Ádámék (11–10), majd jött az ötödik találkozó, és ismét idegenben sikerült nyerni Kovács Róbert döntőt jelentő góljával (10–9).

A döntőben pedig kiderült: jól tartalékolt a Vasas. Az első mérkőzésen még csak megszorították az Egert (10–11, hosszabbítás után), de utána nem volt megállás, és három nagyszerű győzelemmel (11–7, 10–7, 7–6) ismételten Földi László tanítványai nyakába akasztották a legfényesebb érmeket - alighanem kevesen fogják vitatni, hogy nem érdemtelenül.

A bajnoki második Eger szintén elismerést érdemel, hiszen Gerendás György csapata történetének legjobb eredményével rukkolt ki. Míg a Honvéd hosszú idő után először nem került döntőbe, ami Kovács István vezetőedző állásába került.

A bajnokságnak tehát vége, de ez nem jelenti azt, hogy már nincs miért izgulni. A pólóbarátok vigyázó tekintete hamarosan Barcelonára esik. Itt rendezik ugyanis a Final Four döntőjét. Azt mondják, nem a Vasas a legesélyesebb – de valahogy eljutottak odáig …

A 2007/08-as ING férfi vízilabda ob I végeredménye

1. TEVA-VasasPlaket (indulhat az Euroligában)
2. Brendon-UPC-ZF-Eger (Euroliga)
3. Domino-Honvéd (Euroliga)
4. Szeged-Beton VE (LEN Kupa)
5. UNIQA-UTE (LEN Kupa)
6. FTC-Aprilia
7. PVSK-Fűszért
8. Pendola-Szentes-Elektroglob
9. BVSC
10. Androbau-Fehérvár-Póló SE
11. OSC-Opus-Via (osztályozót játszik a bennmaradásért)
12. Szolnoki Főiskola VSC (kiesett)


A vízilabda-bajnokságok örökranglistája

1. Újpest 26 bajnoki elsőség
2. Ferencváros 21
3. Vasas 15
4. BVSC és OSC 7-7
6. Szolnok és Honvéd 6-6
8. Magyar UE 4
9. III. ker. TVE 3
10. Balatoni UE és MAC 2-2
12. MAFC, BSE és Tungsram SC 1-1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik