Vízi Eb: „Úton vagyunk ahhoz, hogy olimpiát nyerjünk Rióban”

SOMLÓVÁRI DÁVIDSOMLÓVÁRI DÁVID
Vágólapra másolva!
2016.01.23. 18:28
null
Varga Dániel szerint Rióban aranyérmet nyerhetünk (Fotó: MTI)
Varga Dániel a belgrádi vízilabda Európa-bajnokságot fontos lépésnek tekinti egy hosszú úton, amelynek a végén ott van az olimpiai aranyérem. A magyar csapatkapitány a bronzérem megszerzése után értékelt.

 

 

„Fontos volt ez a mérkőzés, egyrészt a bronzérem miatt, másrészt a teljesítményünk hivatalos elismerése miatt, az év első nyolc hónapjára. Úton vagyunk ahhoz, hogy olimpiát nyerjünk Rióban, ehhez pedig fontos lépés volt az Európa-bajnokság. Emiatt sem volt mindegy, hogy győztes vagy vesztes meccsel fejezzük be a tornát" – mondta a magyar csapatkapitány, Varga Dániel.

Bátori Bence arról beszélt, már az elveszített elődöntő után megfogalmazták, hogy nagyon akarják a bronzérmet.

„Nagyon boldog vagyok. A kvóta nem sikerült ugyan, de ezúttal nagyon jól használtuk ki a fórjainkat. Összességében ezen az Eb-n a bronzérem nagyon jónak számít. Büszke vagyok rá. Amikor vége lett az elődöntőnek, ahogy lefújták, már az öltözőben azt beszéltük, hogy mennyire kell ez a bronzérem. Ezt a mentalitást sikerült most kihoznunk a medencébe, a görögöknél azonban sosem lehet tudni. Pikk-pakk belőnek két fórt, aztán máris ott vannak az ellenfél nyakán” – mondta Bátori Bence a bronzmeccs után.

„Az olimpiáig még nagyon sokat tudunk előrelépni. Az is látszott, hogy most mennyit fejlődtünk három hét alatt. Rengeteget. A következő lépcsőfok az, hogy Triesztben kijussunk az olimpiára."

A SZÖVETSÉGI KAPITÁNY ÉRTÉKELÉSE

„Mi szerettünk volna olyan hangzavarban játszani, ami most a döntőt előzi meg. Ez volt az álmunk, ám nem vagyok elégedetlen. Nyilván jobb az első helyért mérkőzni, de a fiúk most bebizonyították, hogy a három hét felkészülés alatt igazi csapattá váltak. Ha nem bizonyítod eredménnyel, akkor nem ér semmit, hogy mi tudjuk, jó csapat lettünk” – mondta Benedek Tibor szövetségi kapitány az M4-nek.

„Nagyon jó Európa-bajnokságunk volt egy nagyon rossz utolsó montenegrói negyeddel. Szerintem ez az Eb erőt adhat abban, hogy bár még nem kvalifikáltuk magunkat az olimpiára, megvan ehhez az erő, olyan játékosokkal, akik tudnak lendíteni a csapategységen. Ki fogjuk vívni az olimpiai részvételt!”

„Kellett ez a mai bronzmeccs. Nagyon fontos volt számunkra, és a fiúk ezzel a téttel együtt tudtak ilyen jól játszani. Ez bizonyítja, hogy erős csapatunk lett. Tudtuk, hogy a görögök ellen szükség lesz a nagyon jó emberhátrányos védekezésre, de ezek csak másodlagos dolgok. Az első mindig ott van a szívekben” – nyilatkozta a szövetségi kapitány.

 

VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG
FÉRFI TORNA
A 3. HELYÉRT

MAGYARORSZÁG–Görögország 13–10 (4–2, 4–2, 2–1, 3–5)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik