Vizes vb: szenvedélye a főzés, mégis formában van Veisz Emma

Vágólapra másolva!
2022.06.14. 10:33
null
A 17 éves Veisz Emma unta az úszást, az izgalom élteti, a világbajnokságon pedig egy és három méteren is indul (Fotó: MTI)
A 17 éves Veisz Emma unta az úszást, az izgalom élteti, a világbajnokságon pedig egy és három méteren is indul.

 

Az adrenalin és a változatosság teszi vonzóvá a műugrást a 17 éves Veisz Emmának, aki korábban úszni tanult, ám unalmasnak találta a „faltól falig” sportág monotóniáját.

„Nagyon régen, már hatéves korom körül belecsöppentem ebbe a sportágba, azóta mindennapos része az életemnek, mégsem tudtam ennyi idő alatt megunni, nem érzem azt, hogy rutinszerűen járnék edzésekre. Szeretem, hogy mindig lehet fejlődni, és bár ez a legtöbb sportágban így van, itt azért különösen gyakran jönnek elő izgalmas elemek, néha a toronyba is felmegyünk, továbbá ott van a veszélyérzet és az abból adódó adrenalinlöket is” – mondta a Pénzügyőr SE versenyzője, aki élete első világbajnokságára készül, egy és három méteren is szerepel. Szabadidejében főzni szokott: a kedvencei az édességek, sütemények, mégis össze tudja ezt egyeztetni az élsporttal járó egészséges táplálkozással. Egyébként néha le is rajzolja vagy festi, amit készített – már ha éppen croissant-ról és kávéról van szó.

„Nem nehéz formában tartani magamat, arra azért odafigyelek, hogy egészséges ételeket egyek, kiegyensúlyozott étkezési szokások mellett pedig néha az édesség is belefér – nevetett Veisz Emma. – Rajzolni embereket, festeni főként tájakat szoktam, de az utóbbi időben rákaptam a kávé- és croissant-kompozíciókra is.”

Mindemellett a tanulásra is szakít időt: az olasz a kedvence, de a matematikát sem veti meg.

„Az túlzás, hogy valóban tudok is olaszul, de mindenképpen az a célom, hogy megtanuljam ezt a nyelvet. Már általános iskolában is erre vártam, érdekelt a nyelvészet, más nem fogott meg igazán, bár a matematikának vannak izgalmasabb részei” – mondta Veisz Emma, aki már életének a következő felvonására is gondol. Természetesen az izgalom innen sem hiányozhat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik