M. I. P. 2022.06.14 10:33 Frissítve: 2022.06.14 10:44

Vizes vb: szenvedélye a főzés, mégis formában van Veisz Emma

A 17 éves Veisz Emma unta az úszást, az izgalom élteti, a világbajnokságon pedig egy és három méteren is indul.

 

A 17 éves Veisz Emma unta az úszást, az izgalom élteti, a világbajnokságon pedig egy és három méteren is indul (Fotó: MTI)

 

Az adrenalin és a változatosság teszi vonzóvá a műugrást a 17 éves Veisz Emmának, aki korábban úszni tanult, ám unalmasnak találta a „faltól falig” sportág monotóniáját.

„Nagyon régen, már hatéves korom körül belecsöppentem ebbe a sportágba, azóta mindennapos része az életemnek, mégsem tudtam ennyi idő alatt megunni, nem érzem azt, hogy rutinszerűen járnék edzésekre. Szeretem, hogy mindig lehet fejlődni, és bár ez a legtöbb sportágban így van, itt azért különösen gyakran jönnek elő izgalmas elemek, néha a toronyba is felmegyünk, továbbá ott van a veszélyérzet és az abból adódó adrenalinlöket is” – mondta a Pénzügyőr SE versenyzője, aki élete első világbajnokságára készül, egy és három méteren is szerepel. Szabadidejében főzni szokott: a kedvencei az édességek, sütemények, mégis össze tudja ezt egyeztetni az élsporttal járó egészséges táplálkozással. Egyébként néha le is rajzolja vagy festi, amit készített – már ha éppen croissant-ról és kávéról van szó.

„Nem nehéz formában tartani magamat, arra azért odafigyelek, hogy egészséges ételeket egyek, kiegyensúlyozott étkezési szokások mellett pedig néha az édesség is belefér – nevetett Veisz Emma. – Rajzolni embereket, festeni főként tájakat szoktam, de az utóbbi időben rákaptam a kávé- és croissant-kompozíciókra is.”

Mindemellett a tanulásra is szakít időt: az olasz a kedvence, de a matematikát sem veti meg.

„Az túlzás, hogy valóban tudok is olaszul, de mindenképpen az a célom, hogy megtanuljam ezt a nyelvet. Már általános iskolában is erre vártam, érdekelt a nyelvészet, más nem fogott meg igazán, bár a matematikának vannak izgalmasabb részei” – mondta Veisz Emma, aki már életének a következő felvonására is gondol. Természetesen az izgalom innen sem hiányozhat.

2022.07.03 22:55:11

Vizes vb 2022 BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A gyengébb nem egyre erősödött. Már nem csak lányos apukák tűntek fel a kispadokon, nem kizárólag tehetségtelen úszók váltottak pótcselekvésként a pólóra, a tribün »háztáji« jellege is megszűnt. Olyannyira, hogy a szombati döntőben – de már kedden, az ausztrálok ellen, a négy közé jutásért – is telt ház, hatezer néző, sőt szurkoló biztatta a csapatot, és senkit nem láttam perecért rohangálni.

2022.07.03 22:15:55

Vizes vb 2022 CSURKA GERGELY

NS-VÉLEMÉNY. Nem feltétlenül ezen múlt, a címvédők jobbak voltak. Csak ha már ilyen közel jártunk, akkor... Azért így is happy end a vége, avagy alighanem az utóbbi évek legboldogabb pólós ezüstérmesei léptek dobogóra.

2022.07.03 19:36:53

Vizes vb 2022 PATAI GERGELY (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Trónfosztás a férfiaknál, a spanyol vízilabdacsapat szétlövés után megverte az olasz válogatottat.

2022.07.03 12:26:57

Vizes vb 2022 LAKNER GÁBOR, PATAI GERGELY (összefoglaló), TÖRÖK DÁNIEL (percről percre)

Férfi vízilabdázóink magabiztos sikerrel zárták a hazai világbajnokságot.