M. I. P. 2022.06.16 08:47 Frissítve: 2022.06.16 09:31

Vizes vb: erős az egység a műúszó-válogatottban

Apáthy Anna a világbajnokság műúszó-versenyszámainak utolsó napján ünnepli 19. születésnapját – csapatkapitányként azt emelte ki, az elmúlt egy évben remekül összeszokott a válogatott.

 

Nincsenek tabuk a magyar mű­úszó-válogatott tagjai között, pedig sokan azt gondolják, 12 fiatal nő sokat civakodhat. Ennek épp az ellenkezője igaz, kivétel nélkül minden csapattag egyetért abban, hogy remek a hangulat, sőt, volt aki kijelentette, a klubjaiban sem tudott úgy beilleszkedni, mint a válogatottba. Apáthy Anna csapatkapitány arról beszélt, mitől különleges a légkör a medencében és a medence partján.

„Persze, vannak barátok a sportágon kívül is, de itt nincsenek titkok – nem is lehetnek, hiszen együtt öltözünk, beszélgetünk, nyitottak vagyunk egymás iránt. Hiába van szóló meg páros versenyszám is, a műúszás mégiscsak csapatsportág, így nem is nagyon van választásunk... Aki ide jön, lát dolgokat – fogalmazott félig-meddig viccelődve, miközben társai a háttérben nevetgéltek. – Meg kell fognunk egymást, meg kell tolni a másikat a vízben az alakzatokhoz, ugráshoz, hozzá kell érnünk egymáshoz, ez vele jár. A legtöbben a tinédzserkor vége felé járunk, és kívülről nézve sokan valószínűleg úgy gondolják, hú, ők ezt nem vállalnák, de nekünk ez nem probléma. És ez ahhoz is hozzájárul, hogy kevesebb a konfliktus, jobban összetartunk. Nem fordulhat elő, hogy valaki bekerül a válogatottba, mégis kívül reked a társaságon.”

 
FINA-VB 2022, ADATBANK

A Honvéd versenyzője úgy véli, nagyon nehéz ez az év a csapat nagy részének, mivel a hirtelen jött világbajnoki szereplés mellett sokan érettségiztek is.

„Gondolkoztunk azon is, hogy esetleg egy-egy időszakot kihagyunk a vizsgák miatt, de mert kiderült, világbajnokságot rendezünk, ez nem volt opció. Azért az edzőkkel meg lehetett néha beszélni, hogy egy-egy tréninget mellőzzünk – mondta Apáthy Anna. – Nagyon különleges, hogy a 2019-es kvangdzsui vébé után hazai közönség előtt versenyezhetünk: ha a lelátóra nézek, ott lesz a családom, ott ülnek a barátaim.”

A 19. évét hamarosan betöltő csapatkapitány hamarosan búcsúzik a műúszástól, mivel úgy érzi, kihozta magából a maximumot, amit elérhetett. Tanulmányait külföldön szeretné folytatni, reméli, talál valahol angol nyelven külkereskedelmi szakot.

2022.07.01 08:18:16

Vizes vb 2022 KOVÁCS ERIKA

Virth Balázs tanítványa előbb meggyógyulni akar, csak azután foglalkozik az augusztusi Eb-vel.

2022.06.30 22:41:00

Vizes vb 2022 CSURKA GERGELY

NS-VÉLEMÉNY. Gálicz Péter a hajrában nyilván szaporázta, azaz alighanem a végső szaldó 11 ezer környékén mozog.

2022.06.30 14:21:57

Vizes vb 2022 LAKNER GÁBOR (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Tizenhét év után újra döntőt játszhat Magyarország, ezúttal is az Egyesült Államok ellen.

2022.06.29 23:20:45

Vizes vb 2022 CSURKA GERGELY

NS-VÉLEMÉNY. „Inkább foglalkozzanak Dáviddal.” Ez volt Rasovszky Kristóf reakciója.