Vizes vb: Én kértem a lányoktól, hogy mindenki szerezzen gólt – Bíró Attila

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2022.06.21. 07:21
Megkezdte szereplését a budapesti világbajnokságon a női vízilabda-válogatott, és könnyed játékkal több mint harmincgólos győzelmet aratott a szerény képességű Kolumbia ellen. A találkozón minden magyar mezőnyjátékos gólt szerzett. A siker után Bíró Attila szövetségi kapitánnyal, Szilágyi Dorottyával és Leimeter Dórával beszélgetett az NSO Tv stábja.

Bíró Attila szövetségi kapitány szerint kellemes meccs volt.

„Bár én nem nagyon szeretem ezeket, jobbak azért a pörgősebb, izgalmasabb mérkőzések. Ezért csináljuk, az olyan meccsekért, mint amilyen remélhetőleg az Olaszország vagy a Kanada elleni lesz. De ezeket a mérkőzéseket is le kell tudni. Egy világbajnokságnak mindig van egy ilyen szépsége, hogy olyan ellenfelekkel összekerülhetsz, akikkel általában nem szoktál. Játszottunk Dél-Koreával vagy Thaifölddel is az elmúlt években, most pedig Kolumbiával. Úgy gondolom, megadtuk nekik a tiszteletet, és gondolom, nekik is egy élmény volt ellenünk játszani.”

Videónkban arról is beszél: arra kérte a lányokat, minden mezőnyjátékos szerezzen gólt, amit végül sikerült is megvalósítani.

Szilágyi Dorottya szerint első vb-meccsnek jó volt a Kolumbia elleni találkozó.

„Vártuk már, hogy elkezdődjön a vébé, és egy jó úszásos edzésnek meg is felelt ez a találkozó. Mindannyian nagyon élveztük, főleg ekkora közönség előtt.”

Leimeter Dóra szerint pedig egyenesen szerencse, hogy ennyivel gyengébb ellenféllel kezdtek.

„Meg tudtuk szokni a légkört, a szokatlan időpontot, hogy hogyan építsünk fel egy napot. Mindenki átesett a tűzkeresztségen, mindenki lőtt gólt, úgyhogy ez a teher lekerült rólunk. Örülök, hogy teljesítettük ezt a célt, mert ezeken a meccseken az a fontos, hogy észrevegyük egymást, és minél jobb helyzeteket kialakítsunk, mert a nehezebb meccseken csak egy-egy ilyen szituáció lesz, de azt mindenképpen be kell lőni. Ezt pedig az ilyen találkozókon lehet gyakorolni.”

Videónkban természetesen szóba kerül a közönség és az Olaszország elleni szerdai rangadó is.

VÍZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, NŐK
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
A-CSOPORT
Magyarország–Kolumbia 35–4 (8–2, 12–0, 7–0, 8–2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik