Sportrádió: Ennél jobbat Spielberg sem rendez – Sós Csaba

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.06.29. 08:20
null
Milák Kristóf és Sós Csaba (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
Sós Csaba, a medencés úszóválogatott szövetségi kapitánya volt a Sportrádió Hazafutás című műsorának legutóbbi vendége, aki a budapesti vizes vb kapcsán beszélt Szegő Tibor műsorvezetővel Milák Kristófról, Hosszú Katinkáról, a váltókról, az újoncokról és az összes magyar indulóról.

Sós Csaba Hosszú Katinka kapcsán kitért rá, a közönség értékelte szereplését és az erőfeszítését.

„Mint az élet sok más területén: van, ami jogi, van, ami szakmai kérdés, de van egy társadalmi értékítélet. Az itt egyértelmű volt. A közönség szerette, megtapsolta és nyilván méltányolta azt a fajta erőfeszítést, ami még mindig egyedi. Azt a fájdalomtűrést, akaratot, amivel végigmegy még akkor is, amikor nyilvánvalóan túl van a zeniten és lefelé szálló ágban van, de egy budapesti vb-n egy negyedik helyet ne szégyelljünk. Persze, másabb az, aki már nyert egy vb-n három aranyat, azonban azt érzékeltem, hogy a népítélet pozitív felé” – mondta Sós Csaba, kitérve rá, hogy bár már generációváltás zajlik hazánkban, ám még mindig nincs Hosszúnál jobb úszó.

A szövetségi kapitány megjegyezte, ha a 33 éves klasszis az Európa-bajnokságon egyéniben a tavalyihoz hasonlóan három érmet szerez, akkor nem kérdés, hogy a kapitány nevezi őt a 4x200-as gyorsváltóba, ugyanis egy újabb medália Hosszú századik nemzetközi érmét jelentené.

Sós Csaba a két világbajnoki címet szerző Milák Kristóf kapcsán arról beszélt, hogy a világcsúccsal az úszó és a közönség vágya is egyszerre teljesült, pedig nem kis szó, hogy hazai közönség előtt tudott világrekordot repeszteni, hiszen ilyenre legutóbb 1957-ben Tumpek György volt képes hazánkban nagymedencében (Cseh László rövid pályán többször is).

„Ennél jobbat Spielberg sem rendez”
– jegyezte meg Sós Csaba Milák Kristóf 100 és 200 méter pillangón elért sikere kapcsán.

A teljes beszélgetés, melyben Sós Csaba részletesen beszél Milák és Hosszú mellett az összes magyar indulóról és a váltó helyzetéről, itt hallgatható meg:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik