D. S. B. 2022.06.29 08:20 Frissítve: 2022.06.29 08:44

Sportrádió: Ennél jobbat Spielberg sem rendez – Sós Csaba

Sós Csaba, a medencés úszóválogatott szövetségi kapitánya volt a Sportrádió Hazafutás című műsorának legutóbbi vendége, aki a budapesti vizes vb kapcsán beszélt Szegő Tibor műsorvezetővel Milák Kristófról, Hosszú Katinkáról, a váltókról, az újoncokról és az összes magyar indulóról.

Milák Kristóf és Sós Csaba (Fotó: Tumbász Hédi, archív)

Sós Csaba Hosszú Katinka kapcsán kitért rá, a közönség értékelte szereplését és az erőfeszítését.

„Mint az élet sok más területén: van, ami jogi, van, ami szakmai kérdés, de van egy társadalmi értékítélet. Az itt egyértelmű volt. A közönség szerette, megtapsolta és nyilván méltányolta azt a fajta erőfeszítést, ami még mindig egyedi. Azt a fájdalomtűrést, akaratot, amivel végigmegy még akkor is, amikor nyilvánvalóan túl van a zeniten és lefelé szálló ágban van, de egy budapesti vb-n egy negyedik helyet ne szégyelljünk. Persze, másabb az, aki már nyert egy vb-n három aranyat, azonban azt érzékeltem, hogy a népítélet pozitív felé” – mondta Sós Csaba, kitérve rá, hogy bár már generációváltás zajlik hazánkban, ám még mindig nincs Hosszúnál jobb úszó.

A szövetségi kapitány megjegyezte, ha a 33 éves klasszis az Európa-bajnokságon egyéniben a tavalyihoz hasonlóan három érmet szerez, akkor nem kérdés, hogy a kapitány nevezi őt a 4x200-as gyorsváltóba, ugyanis egy újabb medália Hosszú századik nemzetközi érmét jelentené.

Sós Csaba a két világbajnoki címet szerző Milák Kristóf kapcsán arról beszélt, hogy a világcsúccsal az úszó és a közönség vágya is egyszerre teljesült, pedig nem kis szó, hogy hazai közönség előtt tudott világrekordot repeszteni, hiszen ilyenre legutóbb 1957-ben Tumpek György volt képes hazánkban nagymedencében (Cseh László rövid pályán többször is).

„Ennél jobbat Spielberg sem rendez”
– jegyezte meg Sós Csaba Milák Kristóf 100 és 200 méter pillangón elért sikere kapcsán.

A teljes beszélgetés, melyben Sós Csaba részletesen beszél Milák és Hosszú mellett az összes magyar indulóról és a váltó helyzetéről, itt hallgatható meg:

 

 

2022.07.03 22:55:11

Vizes vb 2022 BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A gyengébb nem egyre erősödött. Már nem csak lányos apukák tűntek fel a kispadokon, nem kizárólag tehetségtelen úszók váltottak pótcselekvésként a pólóra, a tribün »háztáji« jellege is megszűnt. Olyannyira, hogy a szombati döntőben – de már kedden, az ausztrálok ellen, a négy közé jutásért – is telt ház, hatezer néző, sőt szurkoló biztatta a csapatot, és senkit nem láttam perecért rohangálni.

2022.07.03 22:15:55

Vizes vb 2022 CSURKA GERGELY

NS-VÉLEMÉNY. Nem feltétlenül ezen múlt, a címvédők jobbak voltak. Csak ha már ilyen közel jártunk, akkor... Azért így is happy end a vége, avagy alighanem az utóbbi évek legboldogabb pólós ezüstérmesei léptek dobogóra.

2022.07.03 19:36:53

Vizes vb 2022 PATAI GERGELY (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Trónfosztás a férfiaknál, a spanyol vízilabdacsapat szétlövés után megverte az olasz válogatottat.

2022.07.03 12:26:57

Vizes vb 2022 LAKNER GÁBOR, PATAI GERGELY (összefoglaló), TÖRÖK DÁNIEL (percről percre)

Férfi vízilabdázóink magabiztos sikerrel zárták a hazai világbajnokságot.