Vizes vb: Milák a FINA-nál is az esélyesek között

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.06.13. 17:44
null
Caeleb Dressel és Milák Kristóf különcsatáját hozhatja a 100 m pillangó Budapesten (fotó: AFP)
A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szervezet, a FINA hivatalos honlapján ismertette a budapesti vizes világbajnokság úszóversenyeinek favoritjait számokra lebontva. A magyarok közül Milák Kristófot 200 m pillangón látják aranyesélyesnek, míg Hosszú Katinka sorozatban ötödször nyerhetne 200 m vegyesen, de ebbe a világranglista élmezőnye is beleszólhat.

 

A Honvéd klasszisa, Milák Kristóf már megmutatta a budapesti közönségnek, mire képes, hiszen a 2017-es világbajnokságon ezüsttel robbant be, majd két évvel később, Kvangdzsuban már aranyérmet ünnepelhetett 200 méter pillangón – az olimpiai bajnoki cím után pedig nem véletlen, hogy a FINA őt tartja első számú esélyesnek, míg a 100 m pillangóúszásra a kétszeres olimpiai bajnok amerikai Caeleb Dressellel jósolnak nagy csatát. Miláknak nem lesz könnyű dolga utóbbi számban, hiszen Dressel nyerte a legutóbbi két vb-t és az olimpiát százon, emellett jelenleg vezeti a világranglistát is.

Mint Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya lapunknak elmondta, szerinte csak idő kérdése, hogy Milák elkapja Dresselt.

A nőknél a magyarok közül csupán a századik nemzetközi érmére hajtó Hosszú Katinkát emlegeti esélyesek között a FINA 200 m vegyesen, megjegyezve, hogy a vélhetően utolsó világbajnokságán szereplő 33 éves klasszisnak nem lesz könnyű dolga, hiszen többek között a világranglistát vezető Alex Walsh és az élmezőny is itt lesz Budapesten.

A 2022-es budapesti vizes világbajnokság úszóversenyeinek menetrendje ide kattintva érhető el!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik