Vizes vb: „,A magyarok mindenhol fantasztikus hangulatot varázsolnak”

ILKU MIKLÓSILKU MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2017.07.20. 17:32
Minden nap telt ház várta a nyílt vízi úszókat Balatonfüreden a vizes világbajnokságon, a híres Tagore sétányon felállított lelátók rendre csordultig megteltek. A magyar szurkolók itt is fantasztikus hangulatot teremtettek, ha kicsit mégis lankadt volna a figyelem, Gundel Takács Gábor tett érte, hogy újra hangzavar legyen. A balatonfüredi hangulatfelelőssel beszélgettünk.

Szántó Dávid, a vizes világbajnokság sportigazgatója felhívott, hogy lenne-e kedvem a nyílt vízi és a medencés úszóversenyeken announcerként részt venni. A lebonyolításnak van egy sportszakmai és egy szórakoztató része. Minden versenyen van egy angol és egy helyi nyelven beszélő kommentátor – engem az utóbbinak kértek fel – magyarázta a Nemzeti Sport Online kérdésére Gundel Takács Gábor. Keveredik az eddigi kommentátori munkám az itteni kötelező elemekkel és szabályokkal, mint például, hogy a rajtnál nem szabad beszélni.”Szántó Dávid, a vizes világbajnokság sportigazgatója felhívott, hogy lenne-e kedvem a nyílt vízi és a medencés úszóversenyeken announcerként részt venni. A lebonyolításnak van egy sportszakmai és egy szórakoztató része. Minden versenyen van egy angol és egy helyi nyelven beszélő kommentátor – engem az utóbbinak kértek fel – magyarázta a Nemzeti Sport Online kérdésére Gundel Takács Gábor. Keveredik az eddigi kommentátori munkám az itteni kötelező elemekkel és szabályokkal, mint például, hogy a rajtnál nem szabad beszélni.”

A Magyar Televízió korábbi riportere Balatonfüreden debütál ebben a szerepben, nem akármilyen csapatban.

Nem dolgoztam még úszáson és nyílt vízi úszáson sem, érdekes feladat. Ugyanúgy fel kell készülni, mint egy televíziós közvetítésre – folytatta. – Csapatban dolgozunk itt Balatonfüreden: Péter Attila a másik magyar hangja az eseménynek, az angol nyelvű kommentátor egy korábbi világ és Európa-bajnok úszó, míg a hajón egy bolgár korábbi kiváló úszó van kint. Gyakran előfordul, hogy az ő szakmai meglátásaikat tolmácsolom magyarul a közönség felé. Itt sok idő van a kommentátori munkára, a medencés versenyeken erre sokkal kevesebb lesz.”

A hangulatra nem lehetett panasz egyszer sem, valamennyi magyar úszó megemlítette a Balatonból kiszállva, hogy sok erőt adott neki a közönség biztatása. Gundel Takács Gábornak nem is volt nehéz dolga a hangulat fokozásában.

Azt látom, hogy mindenki boldog, a közönség jól érzi magát – mondta Gundel Takács. – Minden úszó megemlíti, a közönség biztatását igenis hallják a vízben. Sokszor elhangzik, hogy a magyar szurkolók milyen fantasztikusak voltak eddig, például Marseille-ben, vagy a jégkorong-világbajnokságokon, illetve sok más eseményen, és kiderült, hogy a nyílt vízi úszáson is nagyon jól tudunk szurkolni.”

„Itt sok idő van a kommentátori munkára, a medencés versenyeken erre sokkal kevesebb lesz” (Fotó: Földi D. Attila)
„Itt sok idő van a kommentátori munkára, a medencés versenyeken erre sokkal kevesebb lesz” (Fotó: Földi D. Attila)

A magyar tengert és egyik legszebb városát, Balatonfüredet azonnal a szívébe zárta Gundel Takács Gábor is.

Érdekes, hogy egy ausztrál cég szervezi a dolgokat, a technikát magyar kollégák biztosítják, úgyhogy egy nagy nemzetközi csapat ez. Nagyon jól érzem magam itt. A világ egyik legszebb sportarénájában vagyunk: jobbra nézve Tihanyt láthatjuk, előttünk a fantasztikus Balaton, ha felnézek, süt a nap, ha előre, akkor itt egy világbajnokság, csak jól érezhetjük itt magunkat. A külföldi szakértő kollégák rám néztek, és csak annyit mondtak, hogy »hűha, ez lenyűgöző«!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik