Deco döntött: nem lesz többször válogatott

Vágólapra másolva!
2010.06.30. 13:26
null
Deco magas labdát adott a szövetségi kapitány nyilvános kritizálásával (Fotó: Action Images)
Nem szerepel többé a dél-afrikai világbajnokság nyolcaddöntőjében kieső portugál labdarúgó-válogatottban Deco, a csapat középpályása.

A 32 éves, brazil származású futballista a tornán egyetlen csoportmérkőzésen, az Elefántcsontpart elleni 0–0 alkalmával kapott 62 percnyi lehetőséget Carlos Queiroz szövetségi kapitánytól, aki a kedden a spanyoloktól elszenvedett, 1–0-s vereséggel végződő összecsapáson sem számított rá. Deco az afrikaiak elleni találkozót követően nyilvánosan kritizálta a szakembert, bár hivatalosan sérülés miatt hiányzott a következő csoportmeccsekről. Spanyolország ellen újra játékra jelentkezett, de hiába, nem kapott lehetőséget.

„Személyes okból sajnos nem fogok többé pályára lépni a nemzeti csapatban – jelentette be döntését szerdán Deco. – Ennek ellenére Portugáliának mindig külön helye lesz a szívemben.”

A középpályást 2003 márciusában honosították, s ez széleskörű beszédtémát jelentett Portugáliában, a 2004-es hazai rendezésű Európa-bajnokságon való bevetése pedig nagy vihart kavart. Akkor többek között az azóta már visszavonult Luís Figo is ellenezte Deco szerepeltetését, mondván, inkább annak az országnak a válogatottjában kellene futballoznia, ahol született. Figo ehhez hozzátette, hogy szerinte a honosított játékosok aláássák a csapatszellemet.

A 2008 óta az angol Chelsea-ben légióskodó irányító – a kritikák ellenére – az elmúlt hét évben 75-ször húzhatta magára a portugál címeres mezt, s öt gólt szerzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik