„David, csak a klotyót keresem, de ha már..."

Vágólapra másolva!
2010.06.20. 14:03
null
David Beckham sem hitt a szemének, amikor a szurkoló felbukkant az öltözőben (Fotó: Action Images)
Pavlos Joseph, az angol labdarúgó-válogatott hű szurkolója állítja: véletlenül, a vécét keresve tévedt be péntek este kedvencei öltözőjébe a fokvárosi stadionban, de ha már ott volt, tolmácsolta maga és drukkertársai elégedetlenségét az Algéria elleni világbajnoki csoportmérkőzésen (0–0) látottakkal kapcsolatban. Reméli, szavai célba találtak.

„Őrületes a sztori, hiszen tényleg véletlenül történt az egész – elevenítette fel történetét a dél-afrikai rendőrség által sikertelenül üldözött 32 éves angol fanatikus. – A stadion körül sétáltam, s vártam az unokatestvéreimet meg az apjukat, akik a nézőtér túlsó felén kaptak helyet. Fél órát vártam, ácsorogtam a megbeszélt lámpaoszlopnál, de nem jöttek, és nekem már nagyon kellett vécére mennem. Egy biztonsági őr útbaigazított a lelátó alatt, az öltözők felé, hogy arrafelé találok mosdót."

Pavlos Joseph – akinek ciprusi görög származású szülei az ötvenes évek végén vándoroltak be Nagy-Britanniába – iskoláskora óta mindenhová elkíséri az angol válogatottat, így világlátott emberként nem habozott a kijelölt irányba tartani.

„Negyvenöt perccel voltunk a lefújás után, néhány fotós, pályamunkás és vagy egy tucatnyi rendőr lézengett arra. Keresztülvágtam a gyepen, a folyosón jobbra fordultam, és hirtelen az öltözőben találtam magam. Ajtó ugyanis nem volt. A következő pillanatban ott állt az orrom előtt David Beckham zsebre dugott kézzel. Kirázott a hideg. Körülnéztem, és nem hittem a szememnek. Néhány lépésnyire tőlem éppen Joe Cole jött ki meztelenül a zuhanyozóból."

Pavlos Joseph, a nagyszívű behatoló
Pavlos Joseph, a nagyszívű behatoló

A „civilben" Manchester United-rajongó Joseph beszámolója szerint a játékosok, derekukon törülközővel, síri csendben ültek az öltözőpadon, és mind rábámultak. Az események, mintha lassított felvételen zajlottak volna, így folytatódtak:

„David lépett felém, és megkérdezte: »Hoppá, hát te meg ki vagy?« Nem tudtam hirtelen, mit mondjak, aztán kiböktem: »Pavlos vagyok, és a klotyót keresem.« Aztán arra gondoltam, micsoda hecc, hogy itt vagyok, kellene mondani még valamit. Így folytattam: »David, egy vagyont fizettünk azért, hogy itt szurkolhassunk, és ezt a gyalázatot látjuk. Mit terveztek tenni, hogy javuljon a játék?«

A játékosok csendben ültek, mintha sokkhatás érte volna őket.

David mintha akart volna válaszolni valamit, aztán zavarttá vált az arckifejezése, és mégsem szólt. Ebben a pillanatban mellettem termett egy FIFA-egyenruhás ember, és megkért, hogy távozzak. Kifelé menet megmutatta a vécét..."

A történet itt nem ért véget. Amikor a drukker beszámolt a FIFA emberének az öltözőben tapasztalt rossz hangulatról, ő így válaszolt neki:

»Ha ez szerinted rossz hangulat, mit szóltál volna, ha erre jársz a meccs szünetében...«”

Pavlost beszámolója szerint senki sem tartóztatta fel, simán kiengedték, és mivel a telefonszámát megadta alkalmi kísérőjének, nem érti, hogy az angolok hivatalos panasza után – az esetet követően a biztonsági előírások be nem tartását kifogásolták a FIFA-nál – hogyhogy nem tudták előkeríteni.

A drukker azonban reménykedik, hogy érvényes belépőjével beengedik a szlovénok elleni szerdai meccsre, amelyen az angolok sokkal jobban fognak játszani, mert azt mondják majd: „Ez a fickó kimondta, mi nyomja a szurkolóink szívét, úgyhogy kapjuk össze magunkat érte meg a többiekért, és mutassuk meg, mit tudunk!"

JOSEPHET LETARTÓZTATTÁK, TÖBB VB-MECCSRE NEM MEHET

A dél-afrikai rendőrség őrizetbe vette Pavlos Josephet, azt a 32 éves angol szurkolót, aki az Algéria elleni vb-csoportmérkőzés után bejutott a „háromoroszlánosok" öltözőjébe.


Josephet 500 rand óvadék ellenében szabadon engedték, hétfőn tárgyalják az ügyét. A szurkoló nem látogathat ki több vb-mérkőzésre.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik