Clinton: Miattatok lehetek büszke rá, hogy amerikai vagyok

Vágólapra másolva!
2010.06.25. 15:56
null
Bill Clinton a válogatott kedvéért meghosszabbította dél-afrikai tartózkodását (Fotó: Action Images)
Bill Clinton korábbi amerikai elnök is a helyszínen tekintette meg a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon szereplő amerikai válogatott Algéria elleni, továbbjutást eredményező csoportmérkőzését. Sőt a hírek szerint rekedtre kiabálta magát Landon Donovan győztes góljánál, majd a meccs után közölte a játékosokkal, miattuk büszke rá, hogy amerikai.

Egyre népszerűbb a labdarúgás az Egyesült Államokban, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a legolvasottabb tengerentúli médiumok is az első helyen számoltak be a Team USA sikeréről, a mérkőzést pedig Bill Clinton is helyszínen tekintette meg.

A korábbi amerikai elnök Joseph Blatterrel, a nemzetközi (FIFA) és Sunil Gulatival, az amerikai labdarúgó-szövetség elnökével nézte meg az összecsapást, amelyen a tengerentúli gárda Donovan 91. percben szerzett góljával vívta ki a továbbjutást csoportjából. A mérkőzés után a korábbi elnök úgy döntött, meghosszabbítja dél-afrikai tartózkodását, és a Ghána elleni nyolcaddöntőt is megtekinti Rustenburgban. A helyében valószínűleg sok más amerikai szurkoló is így tett volna…

„Mint egy olyan ember, aki a szívén viseli az országa sorsát, miattatok lehetek büszke rá, hogy amerikai vagyok" – mondta Clinton rekedtes hangon a játékosoknak a mérkőzés után.

„Egyszerűen szürreális élmény volt" – tette hozzá Jonathan Bornstein a korábbi elnök szavaira utalva.

„Korábban is értünk már el sikereket, de nem ekkora érdeklődés mellett. Az egész ország tőlünk hangos. Nagy öngól lett volna, ha nem élünk ezzel a lehetőséggel" – mondta Gulati, az amerikai szövetség elnöke.

„Korábban csak játéknak fogtam fel a mérkőzéseinket. A mostani torna alatt viszont már kezdem megérteni, hogy sokkal többről van szó. Felhívhatjuk magunkra az emberek figyelmét, és boldoggá tehetjük őket" – nyilatkozta a győztes gólt szerző Donovan.

Clinton egyébként annyira elkötelezett az Egyesült Államokban is egyre népszerűbb labdarúgás iránt, hogy korábban elvállalta az ország 2018-as és 2022-es vb-pályázatát előkészítő bizottság tiszteletbeli elnöki pozícióját.

ŐRÜLET AZ EGYESÜLT ÁLLAMOKBAN
 
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik