Koronglövészet: nem jártak messze az éremtől traposaink a junior Eb-n

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.05.22. 09:00
null
A magyar junior traposok szétlövésben maradtak le a bronzmeccsről a lonatói Európa-bajnokságon.

A traplövők versenyével kezdődött meg a koronglövő Európa-bajnokság az olaszországi Lonatóban. A kontinensviadalra rekordszámú nevezés érkezett, az eseményen 42 ország 442 koronglövője méreti meg magát. A juniormezőnyben a magyarokat trapban a korosztályos vb-ötödik Döbörhegyi Bence, Gloch Nimród és Safranka Balázs képviselte.

Közülük egyéniben Safranka teljesített a legjobban, aki a maximális 125 korongból 111-et lőve a 17. helyen zárt.

Döbörhegyi 106-tal a 37., Gloch 98-cal a 44. helyen fejezte be a megméretést. A hatos döntőbe jutáshoz legalább 116 találat kellett. Az egyéni junior Európa-bajnok az olasz Matteo Dambrosi lett.

A fiúk egyéni eredményeinek összesítésével hirdettek sorrendet a csapatversenyben, melyben a magyarok 315 koronggal a 9. helyet érdemelték ki, az aranynak a házigazda olaszok örülhettek.

Balról: Gloch Nimród, Döbörhegyi Bence, Safranka Balázs Forrás: MSSZ/Koronglövőszakág)

Az úgynevezett trió versenyszámban aztán mindenki tiszta lappal indult. A három csapattagnak a selejtezőben fejenként 2x25 korongot kellett eltalálnia, a Döbörhegyi, Gloch, Safranka hármas 133 korongot ért el, pont annyit, mint a németek, így a 4-5. helyen szötléves következett, melyből végül a németek kerültek ki győztesként, így ők folytathatták az Eb-t a bronzéremért a szlovákokkak szemben. A magyar trió az ötödik helyen végzett, a versenyszámban a csehek bizonyultak a legjobbnak. Érdekesség, és egyben megsüvegelendő teljesítmény, hogy

a selejtező második felvonásában egyedül Döbörhegyi maradt hibátlan a teljes mezőnyben,

azaz mind a 25 korongot eltalálta (ez a bravúr az első körben csupán a szlovák Marco Mohylának sikerült). A versenyszámot végül a csehek nyerték.

Döbörhegyi Bence a trió versenyszámban megcsillogtatta tudását a junior Eb-n Forrás: MSSZ/Koronglövőszakág)

Szerdától a skeetlövők veszik át a terepet Lonatóban, a magyar színeket a juniorversenyben Renner Bálint, Ternák Tamás, Holecz Zoltán és Nemes Áron képviseli. Nemes csupán egyéniben indul, a többiek egyéniben, csapatban és a trió versenyszámban is érdekeltek lesznek.

A részletes eredmények ITT érhetők el.

(Kiemelt képünkön: a magyar junior traplövők az Eb-n Forrás: MSSZ/Koronglövőszakág)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik