Jégkorong: Nemes Márton valóra vált álomként élte meg a feljutást

Hornyák Balázs utanpotlassport.huHornyák Balázs utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.05.07. 14:15
null
Egyetlen utánpótláskorúként a 18 éves Nemes Márton is tagja lehetett annak a felnőtt jégkorong-válogatottnak, amely megnyerte a bolzanói divízió I/A-világbajnokságot, és feljutott az elitbe. A fiatal támadó elmondta, nem is kívánhatott volna magának ennél szebb első vb-szereplést a „nagyok” között.

Immár negyedik alkalommal szerepelhet az A-csoportban, vagyis a világ 16 legjobb csapata között a felnőtt jégkorong-válogatott, miután az első helyen végzett az olaszországi divízió I/A-csoportos vb-n. A magyar csapat a japánok és a dél-koreaiak legyőzésével kezdte a tornát, majd meglepetésre kikapott a románoktól Bolzanóban, ezután viszont előbb hosszabbításban felülmúlta a házigazda olaszokat, míg végül a szlovénok ellen is nyertek a mieink, akik így megnyerték a második vonalbeli tornát. A nagyválogatott sikeréből a 18 éves Nemes Márton is kivette a részét.

„Egészen hihetetlen élmény volt átélni ezt a világbajnokságot – kezdte Nemes az Utánpótlássportnak. – A torna előtt már azzal nagy vágyam teljesült, hogy egyáltalán sikerült beverekednem a szűkített keretbe. Ugyanakkor ezzel nem elégedtem meg, szerettem volna Bolzanóban is jól játszani.

Nyilván tisztában voltam vele, hogy mekkora a tét, és jóval nagyobb figyelem övezi a felnőtt-világbajnokságot, mint bármilyen utánpótlás-eseményt, amin korábban játszottam, de próbáltam ezzel nem foglalkozni, csak a saját feladatomra fókuszálni, és a pillanatnak élni. Én alapvetően nagyon szeretek hokizni, nekem mindig is ez jelentette az elsőszámú hajtóerőt, egykoron ezért kezdtem el ezt a sportágat űzni. Igyekeztem most is e szerint játszani, és élvezni a hokit, hiszen a karrierem során mindeddig ezért dolgoztam, hogy egyszer vébém szerepelhessek a nagyok között.

Ez tényleg szürreális és felejthetetlen élmény!”

Nemes Márton Forrás: MJSZ

A svéd Mora csapatában edződő 2005-ös születésű csatárreménység tavaly ősszel debutált a felnőttválogatottban, s mostanra már 16 lejátszott meccsnél jár a nagycsapatban, amellyel egy év múlva a topszinten is kipróbálhatja magát.

Nagyon másképp megyek majd el így a nyári szünetre, és vágok neki a holtszezonbeli felkészülésnek. Nyaranta néha unalmasnak, monotonnak tűnik az alapozó időszak, a sok-sok kondicionális edzés, ezúttal viszont nem lesz hiány a motivációból, ugyanis ez a mostani siker hatalmas lendület ad, az elitvébén való szereplés lehetősége pedig olyan célt jelent, amelyért mindent meg fogok tenni a következő egy esztendőben."

A nyári pihenője előtt viszont még Kanada ellen is láthatjuk Nemest játszani, miután a feljutást kivívó magyar válogatott kedd este 19 órától az A-csoportban vb-címvédő észak-amerikaiakat fogadja az MVM Dome-ban.

(Kiemelt kép forrása: MJSZ)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik