profile

Hornyák Balázs utanpotlassport.hu

257 Cikk
Utánpótlássport
8 órája

Kosárlabda: beérni látszik az évtizedes munka gyümölcse a Honvédban

Zsoldos Andrással, négyszeres magyar bajnok kosárlabdaedzővel, a Budapesti Honvéd szakmai igazgatóhelyettesi posztját a múlt évad végéig betöltő, a klub utánpótlását több mint 10 éven át irányító szakemberrel annak apropóján beszélgettünk, hogy a fővárosi piros-fehérek 1993 után nyertek újra korosztályos bajnoki címet, méghozzá rögtön kettőt is.
Utánpótlássport
2024.06.19. 09:03

Kosárlabda: hiányzik az erőnléti munka kultúrája az NB I-es kluboknál

Vajon mégis mi kellene ahhoz, hogy a fiú korosztályos kosárlabda-válogatottak jobban felvegyék a versenyt az európai legjobbakkal? A szakemberek szerint elsősorban erőnlétben, fizikai képességekben szenvednek hátrányt a mieink. Dian Dániel, az U20-as válogatott erőnléti edzője úgy látja, amíg a klubokban zajló munka minősége nem javul jelentősen ezen a téren, addig nagyon nehéz lesz áttörést elérni az eredményességben.
Utánpótlássport
2024.06.17. 19:29

Cselgáncs: Sági Nikolett kilábalt a hullámvölgyből

Bár az év első versenyei nem sikerültek igazán jól Sági Nikolettnek (20), úgy néz ki, a KSI U23-as Eb-bronzérmes dzsúdósa az elmúlt hetekben újra magára talált: a grazi junior Ek-versenyen szerzett ötödik helye után legutóbb ezüstérmet szerzett a szlovéniai felnőtt Európa-kupa-viadalon.
Utánpótlássport
2024.06.12. 09:03

Kosárlabda: 31 év után nagyon kijött a lépés a Honvéd fiataljainak

Egy héten belül a Budapesti Honvéd az U20-as és az U16-os fiú kosárlabda-bajnokságot is megnyerte, ami azért is különleges, mert ezt megelőzően a piros-fehérek legutóbb a kilencvenes évek elején győztek korosztályos sorozatban. Fodor Márton, a klub szakmai vezetője reméli, nemcsak egyetlen kiugróan sikeres évadról van szó.
Utánpótlássport
2024.06.11. 14:59

Asztalitenisz: Lei Balázs Extraliga-győzelemmel hangolt az ifi Eb-re

A 17 éves asztaliteniszező, Lei Balázs győzelmeivel főszerepet vállalt abban, hogy a Soldvadkert felnőttcsapata végül megnyerte Extraligát. A párosban serdülő-világbajnok reménység elmondta, jó formában érzi magát, és szeretne nagyot alkotni a közelgő ifjúsági Európa-bajnokságon is, amelyen az éremszerzést tűzte ki célul.
Utánpótlássport
2024.06.01. 19:37

Tenisz: fontos fokmérő a Grand Slam-torna, de nem az egyetlen

Vasárnap magyar teniszező nélkül kezdődik meg a Roland Garros juniortornája. Mit jelent ez a hazai utánpótlásra nézve? Netán visszaesőben vannak a magyar fiatalok nemzetközi szinten? A két szakági utánpótlásért felelős szövetségi edző, Kisantal Péter (fiú) és Gulyás Istvánt (leány) adott helyzetértékelést érdeklődésünkre.
Utánpótlássport
2024.05.31. 09:01

Kosár: Toman Zsófi sikeres nővérei nyomdokaiban járva lépdel előre

A Csata DSE 14 éves kosárlabdázója, Toman Zsófi nem csak a saját korosztályában, a serdülők között alkot maradandót, hanem a nála két évvel idősebbek, a kadétok mezőnyében is, ugyanis nemrég oroszlánrészt vállalt abban, hogy csapata bajnoki címet ünnepeljen az U16-os korosztályban. Ezzel is követve három korosztályos válogatott nővére (Petra, Dóra és Réka) példáját, akik az utánpótlássikerek után most már mindannyian az NB I/A-csoportban bontogatják szárnyaikat.
Utánpótlássport
2024.05.18. 09:10

Úszás: a sikeres pécsi elődök nyomdokaiba lépne Hartmann Máté

Az olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamás és a váltóban vb-ötödik, a párizsi olimpiára készülő Jászó Ádám nyomdokaiban járva jelenleg a 18 éves Hartmann Máté a pécsi úszósport legnagyobb utánpótláskorú reménysége. A nyílt vízen két évvel ezelőtt ifjúsági vb-bronzérmes ígéret edzője, Túrós Máté elmondta, idén tanítványa ismét nagyot alkotna a korosztályos világversenyeken.

1

/

13