Torna: remekeltek a Honvéd és a KSI fiataljai az ifjúsági ob-n

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.04.01. 14:28
null
A fiúk mezőnyében – holtversenyben – Kis Dominik és Bogyó Dániel, míg a lányok között Hürkecz Mira nyerte az egyéni összetett versenyt az ifjúsági tornászok budapesti országos bajnokságán.

Bár az ifjúsági korosztály első számú versenyzője, az EYOF-győztes Zámbori Zala sérülés miatt nem indult, így is magas színvonalú versenyt láthattunk a fiúk mezőnyében a Központi Tornacsarnokban tartott ifjúsági ob-n. Az egyéni összetett versenyben például két győztest is avattak, miután

az élen Bogyó Dániel (KSI) és Kis Dominik (Budapesti Honvéd) egyaránt 75.700-os pontszámmal végzett.

(KSI) és (Budapesti Honvéd) egyaránt 75.700-os pontszámmal végzett.

A harmadik helyen Sas Nándor (Honvéd; 74.700) zárt, egy egész ponttal lemaradva.

Ezután a szerenkénti döntőkben Bogyó Dániel nyert talajon és korláton, Kis Dominik győzött gyűrűn és nyújtón, míg lovon Pataki Olivér (KSI), ugrásban Sas Nándor lett az első.

A kadétkorosztályban Hamza-Vargity Bence (Budapesti Honvéd) diadalmaskodott egyéni összetettben, méghozzá 85.200-es pontszámmal, klubtársait, Kiss Zétényt és Király Patrikot megelőzve. A szerenkénti finálékban Hamza-Vargity talajon, nyújtón és gyűrűn sem talált legyőzőre; korláton Király Patrik, ugrásban Horváth Áron (BHSE), lovon Kiss Zétény örülhetett végső sikernek.

A korosztályos csapatbajnokság tabelláját a Budapesti Honvéd vezeti az első forduló után, a KSI és az FTC előtt.

Kis Dominik (jobbra) és Bogyó Dániel a dobogó tetején az ifjúsági ob-n Forrás: BHSE

A fiúkkal egy időben az ifjúsági lányok is összemérték tudásukat az ob-n.

Egyéni összetettben a KSI reménysége, Hürkecz Mira mutatta be a legjobb gyakorlatokat,

mutatta be a legjobb gyakorlatokat,

amelyek végül kereken 47.000 pontot értek összesítésben, míg mögötte Jankovics Kamilla (UTE; 45.900) és Vatai Blanka (KSI; 45.00) állhatott fel a dobogó második és harmadik fokára.

Majd a szerenkénti döntőkben megoszlottak az aranyérmek, ugyanis minden szeren más versenyző győzött: ugrásban Hürkecz Mira, felemás korláton Szíj Emese (Dunaújvárosi KSE), gerendán Jankovics Kamilla, talajon Vatai Blanka szerezte meg az elsőséget.

Az ifjúsági leány csapatbajnokságot a KSI vezeti, az UTE és a Békéscsaba előtt.

A legjobb hazai ifjúsági tornászokra egyébként április végén Riminiben korosztályos Európa-bajnokság vár, így a fiatalok számára az országos bajnokság válogatóul is szolgált a kontinensviadalra.

(Kiemelt képen: az ifjúsági fiú ob egyéni összetett versenyét holtversenyben megnyerő Kis Dominik (jobbra) és Bogyó Dániel Forrás: BHSE)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik