Vízilabda: Koltay Nadin a szülinapján 7 góllal debütált az Eurokupában

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.03.31. 20:43
null
A BVSC-Zugló vízilabdázója, Koltay Nadin 18. születésnapját az Eurokupában való bemutatkozása és a hét gólja teszi emlékezetessé.

A BVSC-Zugló női vízilabdacsapatának ígérete, Koltay Nadin a 18. életévét március 22-én töltötte be. Azon a napon, amelyen először kapott lehetőséget Stieber Mercedes vezetőedzőtől a nemzetközi kupaporondon.

Csapata alaposan megünnepelte a jeles dátumot, ugyanis az Eurokupa utolsó csoportmérkőzésén 24–2-re legyőzte a francia Nancy együttesét, és bejutott a sorozat négyes döntőjébe.

Koltay Nadin számára is emlékezetes marad az összecsapás, hiszen a

szülinapos az első európai fellépésén mindjárt hét góllal vette ki a részét a sikerből.

„Amikor a megbeszélésen Merci kijelentette, hogy kezdő leszek, már az nagyon feldobott, mindemellett óriási megtiszteltetésnek éreztem, hogy ilyen mérkőzésen is játszhatok – elevenítette fel a nemzetközi színtéren történő bemutatkozását a reménység a klubja honlapján. – Az pedig, hogy ennyi játéklehetőséget kaptam és így tudtam élni vele, már csak hab volt a tortán. Fantasztikus érzés volt belülről megélni, és az is, hogy a csapat mennyire örült nekem és a sikernek egyaránt.

Általában nem szoktam izgulni és stresszelni a mérkőzések előtt, de most valamiért nagyon izgultam. Nem tudom az okát, viszont amikor a játékvezető belefújt a sípjába és elkezdődött a meccs, minden aggodalmam elszállt, kiürült a fejem és csak élveztem a játékot.”

Koltay Nadin az ifi bajnokságban ontja a gólokat Forrás: BVSC-Zugló

Koltay Nadin az évad elején szerződött a BVSC-hez, korábban értékes két évet töltött a III. Kerületi TVE-ben, melyben már ob I-es tapasztalatokkal is gazdagodott. Azt megelőzően szülővárosa gárdájában, a Szolnokban és a Dunaújvárosban is edződött. A sokra hivatott játékos a zuglóiak ifjúsági csapatának hamar meghatározó tagja lett. Az ifi bajnokságban jelenleg a 17 meccsen elért 64 találatával a harmadik a góllövőlistán.

A BVSC az Eurokupa elődöntőjében az olasz Padovával, a szintén olasz Trieszt pedig a holland Naan csapatával csap össze.

„Mind a három csapat nagyon erős, bárkit kaptunk volna, mindegyik meccsbe egyformán kell beleállni. Ugyanakkor úgy gondolom, hogy

Nehéz mérkőzésre számítok, de nagyon komolyan készülünk rájuk, bízunk benne, hogy sikerül jó meccset játszanunk. Bízom benne, hogy mindenki mer nagyot álmodni, és kijelenthetem, hogy az arany a cél!”

(Kiemelt képünkön: Koltay Nadin Forrás: BVSC-Zugló)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik