Tekvondó: Párizsért küzdenek a Márton ikrek

Jancsó Kornél utanpotlassport.huJancsó Kornél utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.03.08. 19:28
null
Alig három héttel nagykorúvá válásuk után, e hét végén életük eddigi legfontosabb vizsgáján szerepelnek a tekvondós Márton lányok: mindketten egyformán a szófiai kvalifikációs tornán harcolhatják ki az indulási jogot a nyári, párizsi olimpiára.

A bolgár fővárosban szerezhetnek ötkarikás kvótát az idei nyári játékok tekvondós versenyeire a Márton ikrek, Luana és Viviana, akik szombaton és vasárnap lépnek tatamira az utolsó olimpiai selejtezőn, ahol még megszerezhetők a francia fővárosba szóló repülőjegyek. Erre Szófia után már nincs lehetőség, mert lezárul a kvalifikációs erőpróbák sorozata.

Hogy ott lehessenek Párizsban, a nővéreknek egészen a döntőig kell elverekedniük magukat küzdelmi kategóriájukban, ami roppant nehéz, ezzel együtt teljesíthető feladatnak ígérkezik mindkettőjük számára.

.

Ezt erősítette meg az elutazás előtt a koreai eredetű küzdősport hazai szövetségének első embere, a névrokon Márton Zsolt Krisztián is, aki elmondta: minden esély megvan rá, hogy a lányok csatlakozzanak az eddigi egyetlen tekvondós olimpiai résztvevőnkhöz, a kvótát világranglista-helyezésének köszönhetően már a múlt év végén kiérdemlő Salim Omarhoz, a Tokióban, 2021-ben súlycsoportjában ötödikként végzett honfitárshoz.

Az elnök derűlátóan nyilatkozott a bulgáriai út előtt a magyar esélyekről, és hangsúlyozta, hogy nagy reményekkel várja a szófiai kvalifikációt. Optimizmusát arra alapozza, hogy

a két lány - aki elmondása szerint minden támogatást megkapott a sikeres szerepléshez – tökéletesen felkészült a kvalifikációs megméretésre és maguk az ikrek is azt mondták neki: „márpedig ők ott lesznek az olimpián...”

Az elnök hozzáfűzte, hogy ki kell használni az esélyt, amely egyformán megvan a világranglistán abszolút előkelő helyen álló lányok esetében. A távirati irodának nyilatkozva Márton Zsolt Krisztián úgy fogalmazott, hogy

A szófiai kontinentális selejtező tornán a 18 éves ikrek közül a múlt évi felnőtt világbajnok Márton Luana 57 kilogrammban, a junior Európa-bajnok Márton Viviana pedig 67 kg-ban szerepel.

(Kiemelt képünkön: A Márton Viviana (balra) és Márton Luana párizsi olimpiai kvótáért megy Szófiába Forrás: wtftaekwondo.hu)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik