Labdarúgás: bravúr kell az U17-esektől az Eb-selejtezőn Angliában

Bruckner Máté utanpotlassport.huBruckner Máté utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.03.19. 08:58
null
Szerdán játssza első mérkőzését az U17-es labdarúgó-válogatott az Európa-bajnoki selejtező elitkörében az angliai Burton-on-Trentben. A négyes csoportban a házigazdákon kívül a franciákkal és az északírekkel csap össze Jeremiás Gergő szövetségi edző együttese.

Rendkívül nehéz csoportba került a magyar U17-es labdarúgó-válogatott az Európa-bajnoki selejtező elitkörében:

Jeremiás Gergő együttesének az angliai mini tornán a házigazdáké mellett Franciaországgal és Észak-Írország csapatával kell megküzdenie.

A Burton-on-Trentben található edzőközpontban a március 20–26. között esedékes kvalifikációs mini tornán az első mérkőzést szerdán a tavalyi Eb ezüstérmeseivel, a franciákkal vívja a magyar együttes. Három nappal később, szombaton a szintén a végső esélyesek közé tartozó angolok várnak a fiúkra, akik az utolsó meccsen az északírekkel találkoznak.

A lebonyolítás szerint a csoportelsők, valamint a nyolc négyesből a legjobb hét második helyezett vehet részt a tizenhat csapatos Európa-bajnokságon, amelyet május 20. és június 5. között rendeznek Cipruson. Az UEFA utolsó alkalommal szervezi ebben az formában a kontinensviadalt; 2025-től már csak nyolc válogatott jut ki az Eb-re.

Jeremiás Gergő szövetségi edző az mlsz.hu-nak adott interjút a felkészülésről.

„A táborban végig érezhető volt a srácokon, hogy mindenki nagyon szeretett volna ott lenni az Angliába utazó csapatban. Elégedett voltam a látott teljesítményekkel, mindenki bizonyította, hogy méltán került be a bővebb keretbe, ezért nagyon nehéz dolgom volt a szűkítésnél.

És hogy milyen esélyekkel vág neki a csapat az Eb-selejtező elitkörének?

Az első meccsen a franciákkal találkozunk, és tökéletesen tisztában vagyunk azzal, hogy milyen nehéz mérkőzés vár ránk, ugyanakkor nem szeretnénk feladni a saját stílusunkat. Bízom benne, hogy nyomás alatt is tudatos futball jellemzi majd a játékunkat. Motivált a csapat, és úgy érzem, a kellő bátorság is megvan a játékosokban ahhoz, hogy megfelelő hozzáállással futballozzunk mindhárom mérkőzésen.”

Az U17-es válogatott a selejtező első körében meglehetősen könnyű csoportba került – Andorrával, Bulgáriával és Bosznia-Hercegovinával kellett megmérkőznie –, és a második helyen tovább is jutott.

A csapat egyébként a 2023-as magyarországi Európa-bajnokságon a rendező jogán ott lehetett – még Belvon Attila vezetésével –, de nem jutott tovább a csoportjából, miután kikapott Lengyelországtól és Írországtól, miközben csak a walesieket tudta legyőzni.

A szerdán rajtoló elitkörben különleges bravúr lenne, ha az első két hely valamelyikét meg tudná csípni Jeremiás gárdája.

(Kiemelt képünkön: Meglepetést szerezne az U17-es válogatott az Eb-selejtezőn Forrás: MLSZ) 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik