Jégkorong: Dobos Bendegúz nem maradt adós a pontokkal az Erste Ligában

Hornyák Balázs utanpotlassport.huHornyák Balázs utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.03.09. 14:14
null
Az utánpótláskorúak közül a fehérváriak 19 éves jégkorongozója, Dobos Bendegúz zárta a legtöbb ponttal a hazai felnőttélvonal alapszakaszát.

Néhány nappal ezelőtt lezárultak az alapszakasz küzdelmei az Erste Ligában, mi több, pénteken már a negyeddöntős párharcok is elrajtoltak a felnőtt első osztályú jégkorongbajnokságban. Bár a legjobb nyolc között már nem találkozunk a FEHA19 együttesével, a fehérváriak 19 éves támadója, Dobos Bendegúz egyénileg remek évadot zárt: 43 meccsen pályára lépve 7 gólt és 15 asszisztot jegyzett, és a 22 megszerzett pontjával az alapszakasz legeredményesebb U20-as játékosa lett.

„Már a múlt nyáron, a bajnokság rajtja előtt számítottam rá, hogy ebben a szezonban jóval nagyobb szerep hárulhat rám, és ennek megfelelően nagy célokkal álltam neki a második Erste Ligás évadomnak – kezdte az Utánpótlássportnak Dobos, aki másfél éve erősíti a Fehérvárt. – Összességében csapatszinten és egyénileg is többet reméltem, főleg amiatt vagyok nagyon csalódott, hogy nem jutottunk be a rájátszásba.

Ugyanakkor annak nagyon örülök, hogy a játék minden egyes elemében jelentőset léptem előre, és ebből hosszú távon mindenképpen rengeteget tudok profitálni. Elsőként a védekezést kell kiemelnem, mint amiben a legtöbbet javultam, korábban ez egyáltalán nem számított az erősségemnek, nagyon a támadójátékra fókuszáltam, viszont most kénytelen voltam jobban beleállni a védőmunkába is. Az mindenképpen pozitívum, hogy ez aztán nem ment a támadás rovására, és azon az oldalon szintén hozzá tudtam tenni a magamét. A következő szezonban majd szeretném ezen az úton folytatni, még ennél is jobb teljesítménnyel.”

Az Erste Liga alapszakaszának végeztével a fiatalra ebben az évadban már csak a hazai juniorbajnokság rájátszásában várnak teendők. Dobos elmondta, szeretne szépen, lehetőleg aranyéremmel búcsúzni az utánpótláséveitől.

Dobos Bendegúz Fotó: Soós Attila/FEHA19

A magyar bajnokságban mutatott egyre jobb produkciójának köszönhetően Dobos időközben már az osztrák ligában szereplő Hydro Fehérvár AV19 csapatában is bemutatkozhatott.

Sokáig reménykedtem benne, hogy a bemutatkozás már ebben az idényben összejöhet, és szerencsére ez a pillanat is eljött. November-december környékén olyan sérüléshullám sújtotta a csapatot, hogy egyszer csak megnyílt előttem a sansz, és megkaptam a lehetőséget a bizonyításra. Felejthetetlen, örök emlék marad számomra az első meccs a Salzburg ellen. Teljesen más kávéház az ICEHL-ben játszani, mint itthon. Nagyon örülök, hogy ilyen fiatalon már ebbe is belekóstolhattam."

(Kiemelt képen: Dobos Bendegúz Fotó: Soós Attila/FEHA19)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik