Alpesi sí: a legjobbjukat csúsznák az ifi téli olimpián a fiatalok

N. D. utanpotlassport.huN. D. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.01.18. 14:41
null
Az alpesi sízők szövetségi kapitánya, Szepesi Bertold nyilatkozott az Utánpótlássportnak a dél-koreai ifjúsági téli olimpia előtt.

Két alpesi síző kapott helyet a 33 fős magyar küldöttségben, amely péntektől a dél-koreai ifjúsági téli olimpián kezdi meg a szereplést. A szakág képviselőinek – mint a havas-jeges sportágakat képviselő fiataloknak általában – az év ezen időszaka tartogatja a legfontosabb versenyeket; a Kangvonba utazó, 17 éves Körtvélyessy Dóra és 16 esztendős Schneider Milán számára sűrű a következő hetek programja, ami a már emlegetett ifjúsági téli olimpiával startol el.

Körtvélyessy Dóra Forrás: toldygimnazium.hu

Az alpesi szakág szövetségi kapitányát, Szepesi Bertoldot a helyszínen értük utol, ahova a napokban érkezett meg a két fiatal magyar sízővel.

„Dóri picit könnyebb helyzetben lesz az eseményen, mert ő csak technikai számban, vagyis műlesiklásban és óriás-műlesiklásban szerepel majd, Milán viszont mindenben el szeretne indulni, így neki valószínűleg erőltetettebb lesz a menet. A legnagyobb esélyük várhatóan műlesiklásban lesz a fiataloknak; ha a legjobb harmincba tudnák beverekedni magukat, az már remek eredmény lenne, de

– mondja a kapitány. 

Schneider Milán Forrás: Magyar Síszövetség

Milán 2007-es születésű, jövőre még a téli EYOF-on is elindulhat majd, tőle akkor érdemes a jobb eredményt várni; a mezőnyhöz képest fiatal indulóról van szó, elsőéves ifjúsági korú.Teljesen megérdemelten indulhat Dél-Koreában, a korához képest remek időket csúszott, és ő nyerte meg a szétlövést a verseny előtt. Dórinak ez a második ifiéve, a tavalyi EYOF-on már ott volt, ám neki sem lesz könnyű dolga, hiszen az ifjúsági olimpián szélesebb a mezőny. Huszonhetedikén utazunk el Dél-Koreából, hiszen a hónap végén már kezdődik is a junior-vb, amin szintén ott lesznek a fiataljaink.”

(Kiemelt képünkön: Körtvélyessy Dóra Forrás: Magyar Síszövetség)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik