H. Á. 2019.07.29 16:19 Frissítve: 2019.07.29 17:20

Vizes vb: továbbra is a budapesti rendezés az etalon a FINA-elnöknél

Vasárnap este ért véget a dél-koreai Kvangdzsuban az idei vizes világbajnokság, amelynek záróünnepélyén a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) elnöke, Julio Maglione csak kiemelkedően sikeresnek titulálta a dél-koreai rendezést.

Maglionénál továbbra is a budapesti vb a csúcs (Fotó: Derencsényi István)

 

Mindez tehát azt jelenti, hogy a FINA-nál továbbra is a két évvel ezelőtti budapesti világbajnoki rendezést tekintik minden idők legjobban megrendezett világbajnokságának.

Két éve,  a Papp László Budapest Sport Arénában rendezett záróünnepélyen Maglione köszönetet mondott a magyar kormánynak, Budapest és Balatonfüred önkormányzatának, a szervezőknek és a többezernyi önkéntesnek.

„Mindannyiuk támogatása, lelkesedése és profizmusa tette lehetővé, hogy ez legyen a FINA történetének legjobb világbajnoksága. Gratulálok” – jelentette ki az elnök két éve a budapesti világbajnokság végén.

Ehhez képest vasárnap, a 18. vizes világbajnokság zárásakor Maglione sokkal visszafogottabban fogalmazott.

„Szeretném megragadni az alkalmat, hogy gratuláljak a sportolóknak, akik egy kiemelkedően sikeres FINA-világbajnokságon szerepeltek Kvangdzsuban. Kétségtelen, hogy az itt töltött két felejthetetlen hét során látott világszínvonalú versengés csak segít erősíteni a vizes sportokról világszerte kialakított képet” – mondta az uruguayi FINA-elnök a dél-koreai rendezésről.

A Nemzeti Sportot az eseményről tudósította: Roska Emese Boglárka, Csurka Gergely, Derencsényi István (Kvangdzsu), Kovács Erika (Budapest)

2021.09.20 11:24:53

Úszás SZABÓ GÁBOR

Az olimpiai bajnok Csik Ferenc nagy hatású beszéde az 1938-as eucharisztikus kongresszuson.

2021.09.11 21:10:42

Úszás BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A kötelező gratuláción túl egyetlen szót sem ejtett a legyőzőjéről, saját magáról ellenben kijelentette: bár eredetileg úgy tervezte, visszavonul, de ezt vesztesen nem teheti meg, folytatja az atlantai olimpiáig.

2021.09.10 23:24:37

Úszás KOVÁCS ERIKA

NS-VÉLEMÉNY. Ha Egerszegi Krisztina valamilyen ügy mellé áll, az „tudhat” valamit.

2021.08.02 12:33:33

Úszás nemzetisport.hu

„Ha valaki azon meditál, hogy válogatott sportolóként elkezdje-e az egyetemet, én azt javaslom, hogy igen... minél hamarabb” – Rasovszky Kristóf világbajnok úszóval beszélgettünk. (X)