„Biztos nem 1:57...” – Zombori Gábor el se hitte, hogy megúszta az olimpiai A-szintet

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2024.04.09. 19:05
Zombori Gábor alig hitt a szemének, amikor meglátta az időeredményét 200 vegyesen (Fotó: Árvai Károly)
Az országos bajnokság első döntője után mindjárt olimpiai A-szintes úszót köszönthettünk a vegyes zónában. A 200 vegyest megnyerő Zombori Gábor el sem hiszi, hogy ott lehet Párizsban.

„Úgy néz ki, igen, megyek Párizsba, de azért még nem bízom el magam. Amikor beértem a célba, és megpillantottam az eredményjelzőt, láttam, hogy valami ötvenhét, de mondom, biztos, hogy nem ötvenhét – kicsit be van párásodva a szemüveg, nem nagyon láttam. Aztán mégis, 1:57.88, nem hittem volna, hogy ezt meg fogom csinálni, mert a legutóbbi olimpián ötvenkilenc volt a szint, most ötvenhét, ez nagyon erős, nehéz megúszni. Ez azon is látszik, hogy nem tolongunk ebben a számban, akik kvalifikáltak az olimpiára. Most úgy néz ki, hogy én leszek az egyik, a másik pedig Hubi” – mondta Zombori Gábor az NSO Tv-nek, miután századra (1:57.88) annyit úszott, amennyivel Kós Hubert is kvótát szerzett Párizsra 200 méteres vegyes úszásban.

Videónkban arról is beszél Zombori, minek köszönheti, hogy megúszta az olimpia A-szintet, s szóba kerül az is, hogy a fő száma, a 400 vegyes még hátravan.

ÚSZÁS
ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, DUNA ARÉNA
Férfiak. 200 m vegyes. Ob: Zombori Gábor (UTE, e: Virth Balázs) 01:57.88, 2. Török Dominik Márk (BVSC) 01:59.12, 3. Holló Balázs (BVSC-Zugló) 01:59.77

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik