Betlehem Dávid negyedik helyen zárt 1500 gyorson a vizes vb-n

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2024.02.18. 17:37
Betlehem Dávid az 1500 gyorssal zárta a dohai vizes világbajnokságot (Fotó: Árvai Károly)
A dohai vizes világbajnokság utolsó versenynapján Betlehem Dávid 1500 m gyorson 14:46:47 perces idővel, minden idők második legjobb magyar idejével a negyedik helyen csapott célba.

 

Az egyéni csúcs volt az elsődleges célja, s ezt teljesítette is Betlehem Dávid ezerötszáz méteren a dohai világbajnokság záró napján – élete első felnőttvilágbajnoki döntőjében.

A nyolcszáz aranyérmese, az ír Daniel Wiffen már az elején elhúzott, de Betlehem jól tartotta magát, nyolcszáznál a harmadik helyen fordult, s már egy másodperccel gyorsabb volt, mint a szombati előfutamban.

Látszott, hogy csak a saját úszására figyel, s amikor elkezdett lassulni, amikor jött a holtpont, akkor sem adta fel, új erőre kapott, és ott haladt a Wiffent távolról üldözők között. Ezerkétszáznál az ötödik helyen fordult, aztán hajrázni kezdett – a dobogóra végül nem ért oda, de a 14:46.47-es idő a magyar örökranglista második helyét jelenti, s egy olyan időt, amelyre Betlehem a jövőben már bizton alapozhat.

A nyílt vízen és a medencében egyaránt.

Nem ízlett a vége, de remélem, azért tetszett ez az ezerötszáz, mert jó kis csata volt – mondta el az M4 Sportnak Betlehem Dávid. – Ötszázon úgy éreztem, nekem van a legnagyobb szívem, hát… Ebből majdnem fejre álltam. Nem sok hiányzott az éremhez. Jól éreztem magam a vízben, örülök, hogy éltem a lehetőséggel, persze, azért a dobogónak jobban örültem volna. Viszont az idő kárpótol, az pedig egyértelmű, hogy mentálisan tovább kell erősödnöm, hogy ne ijedjek meg attól, ha jönnek mellettem a többiek.”

Nem sokkal ezt követően Holló Balázs férfi 400 m vegyesen úszott döntőt, de az olimpiai A-szint nem jött össze. A magyar úszó 4:19.66-os idővel zárt, utóbbihoz pedig 4:12.50 kellett volna. 

Ezután Kapás Boglárka nyolcadik (egyben jó eséllyel utolsó) világbajnokságának zárásaként a női 400 m vegyesen ugrott medencébe. Kapás fordult első helyen is, végül az ötödik lett.   

VIZES VB, DOHA
ÚSZÁS
Férfi 1500 m gyors
Világbajnok: Daniel Wiffen (Írország) 14:34.07
2. Florian Wellbrock (Németország) 14:44.61
3. David Aubry (Franciaország) 14:4485
4. Betlehem Dávid (Magyarország) 14:46.44

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik