Rp. úszó Eb: Szabó Szebasztián ezüstérmes 50 pillangón

Vágólapra másolva!
2023.12.09. 18:06
null
Szabó Szebasztián ismét a dobogón (Fotó: MTI/Kovács Tamás)
Szabó Szebasztián címvédőként ezüstérmet nyert 50 méter pillangón szombaton az Otopeniben zajló rövid pályás úszó Európa-bajnokságon.

A 27 éves magyar versenyző a középdöntőben óriási fölénnyel lett a legjobb, a mezőnyben egyedüliként került 22 másodpercen belülre (21.86), így a 4-es rajtkőről vághatott neki a finálénak.

A rajtot a legjobban kapta el – 58 századmásodperces reakcióidővel – és egyedüliként volt 10 másodpercen belül az első fordulónál, a második 25 métere azonban nem sikerült olyan jól, másodikként csapott célba, és 21.96 másodperccel zárt. A számot a svájci Noe Ponti nyerte meg, aki mindössze négy századra volt magyar riválisa és a brazil Nicholas Santos 21.75-ös világcsúcsától.

Szabó – aki két évvel ezelőtt Kazanyban három aranyat nyert – önmaga második, a magyar küldöttség ötödik érmét szerezte a romániai kontinensviadalon. A győriek úszója csütörtökön 50 méter gyorson is második volt.

„Az első huszonhat méterem nagyon jól sikerült, de a forduló utáni vízalatti munkám gyenge volt, hogy miért, azt sajnos nem tudom. Annak viszont nagyon örülök, hogy az 50 méter gyorson és most is nagyon jó volt a víz fölötti sebességem, hiszen az olimpián előbbi számban csak rajtolni kell majd és menni” – tekintett már előre a párizsi játékokra Szabó.

A világcsúccsal kapcsolatban megjegyezte, szerencsére még mindig ő a rekord társbirtokosa, és továbbra is azért dolgozik, hogy sikerüljön egyszer megjavítania, ehhez viszont tökéletesnek kell lenni az adott pillanatban.

ÚSZÁS

RÖVID PÁLYÁS EURÓPA-BAJNOKSÁG, OTOPENI
Férfi 50 m pillangó, döntő
Európa-bajnok: Noe Ponti (Svájc)
21.79
2. Szabó Szebasztián +0.17
3. Maxime Grousset (Franciaország) +0.27

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik