Vizes vb: Németh Nándor bejutott az elődöntőbe 100 gyorson

Vágólapra másolva!
2023.07.26. 04:20
null
Németh Nándor elődöntős 100 gyorson (Fotó: MTI)
A fukuokai vizes világbajnokság medencés úszóversenyeinek negyedik napján Németh Nándor a 14. legjobb idővel bejutott az elődöntőbe férfi 100 gyorson, és az olimpiai szintidőt is teljesítette. Női 200 vegyesen Kapás Boglárka és Jakabos Zsuzsanna is elődöntős lett.

 

FÉRFI 100 GYORS

Németh Nándor 48.21-gyel az 5. helyen végzett a futamában, s a 14. legjobb idővel jutott tovább. Egyben megúszta az olimpiai szintidőt.

Szabó Szebasztián is majdnem továbbjutott, de 48.36-os időeredménnyel éppen kicsúszott az elődöntős mezőnyből.

„Ebben a számban szerintem ez lesz az egyik legnehezebb középdöntő, amit valaha úsztam. Fel kell kötnöm a gatyámat, de állok elébe. Nehéz lesz, az biztos, de sosem kértem, hogy könnyű legyen” – nyilatkozta a 23 éves Németh Nándor, aki 2021-ben a tokiói olimpián nyolcadik, a tavalyi vb-n hatodik lett 100 méter gyorson. A szám elődöntőjét magyar idő szerint 13.26-kor rendezik.

NŐI 200 PILLANGÓ


Kapás Boglárka 2:10.18-as idővel ötödik lett a futamában, ezzel a 13. legjobb idővel jutott tovább. Jakabos Zsuzsanna a 4. helyen végzett a futamában, 2:10.73-mal tizennegyedikként kvalifikálta magát az elődöntőbe.

„Úgy voltam vele, hogy egy úszásom van, és szerettem volna jobbat menni, mint egész évben, mert egyszerűen borzasztóan ment idén. Szerencsére jobb lett, de nem jó érzés, hogy reggel is nyomnom kell ahhoz, hogy továbbjussak. Viszont meg kell becsülni, ami van” – mondta a kilencedik világbajnokságán szereplő Jakabos Zsuzsanna.

„A cél természetesen először a továbbjutás volt, de nem esett jól, nagyon érzem, hogy semmilyen más számban nem úsztam még bemelegítésképp. Sokszor előfordul, hogy délutánra, mintha kicserélnének, ezért bizakodó vagyok” – nyilatkozta Kapás Boglárka. A szám elődöntőjét magyar idő szerint 14.16-kor rendezik.

A szám olimpiai ezüstérmese, Regan Smith majdnem eltaktikázta a menetét – az amerikai a 15. helyen végzett, így folytathatja.

NŐI 50 HÁT

A 17 éves Komoróczy Lora 28.29-cel a hatodik helyen végzett a futamában. Sajnos ezzel pont lemaradt az elődöntőről, a 17. helyen zárt. Mindössze öt század hiányzott neki a továbbjutáshoz.

Halvány esély mégis van az elődöntőre, hiszen első számú tartalék lett, így ha valaki visszalép délutánig, akkor úszhat a legjobb 16 között.

„Ez a második legjobb időm reggel, de így sem vagyok elégedett. Sajnos ez a szokásos, néhány századdal csúsztam csak le” – értékelt az MTI-nek a tinédzser magyar úszó, aki tavaly a Duna Arénában két századdal maradt le a továbbjutástól.

FÉRFI 200 VEGYES

Telegdy Ádám a 9. helyen végzett futamában 2:01.82-vel, így nem jutott tovább a legjobb 16 közé. Végül a 26. helyen fejezte be a szereplést ebben a számban.

Kós Hubertet is nevezték, de már kedden tudni lehetett, hogy nem indul el, mert a további számaira szeretne koncentrálni.

4x100-AS MIX VEGYES VÁLTÓ

A Székely Áron, Sebestyén Dalma, Mészáros Dániel, Komoróczy Lora összeállítású csapat 3:56.82-es időeredménnyel a 21. helyen végzett, így nem jutott be a délutáni nyolcas döntőbe.

VIZES VB, FUKUOKA
Délutáni program
13.02: elődöntők, döntők (Tv: M4 Sport)
Férfi 800 m gyors DÖNTŐ
Női 200 m gyors DÖNTŐ
Férfi 100 m gyors elődöntő (Németh Nándor)
Női 50 m hát elődöntő
Férfi 200 m pillangó DÖNTŐ (Márton Richárd)
Férfi 50 m mell DÖNTŐ
Női 200 m pillangó elődöntő (Kapás Boglárka, Jakabos Zsuzsanna)
Férfi 200 m vegyes elődöntő
4x100 m vegyes vegyes váltó DÖNTŐ

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik