Úszás: Betlehem Dávid duplázott a hosszú távú medencés ob-n

Vágólapra másolva!
2023.03.05. 16:31
null
Kapás Boglárka a második helyen végzett az országos bajnokságon (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
A 10 km után az 1500 métert is megnyerte Betlehem Dávid a veszprémi ob-n, a hölgyeknél Mihályvári-Farkas Viktória volt a leggyorsabb.
Ötszáz méternél kinézett, bár tisztában van vele, hogy az edzők ezt nem annyira szeretik, ám Betlehem Dávid a táv harmadánál mégis rápillantott az eredményjelzőre.

„Huh, ebből jó idő lehet” – gondolta, majd úszott is tovább.

Nagyszerű idő lett bele: a 15:08.23 csak nyolc másodpercre van az olimpiai A-szinttől.



„Viszonylag korai időpontban rendezték ezt a bajnokságot, a pénteki tíz kilométer mutatja leginkább azt, hol is tartunk, s azt mondhatom, hogy ez mindhárom fiúnak, vagyis Betlehem Dávidnak, Rasovszky Kristófnak és Kalmár Ákosnak is jól sikerült.

Dávid mindkét napon jól teljesített egyébként, Kristóf kapcsán viszont van, amit a külső szem nem lát, ez pedig az, hogy egyetemre jár, ahol nagyon sok órát felvett, hogy haladjon, hiszen egyre inkább a párizsi olimpia kerül a fókuszba, s akkor erre már nem lesz ideje. Az, hogy ő alvás vagy éppen regenerálódás helyett az iskolapadban ül, látszott a teljesítményén”
– nyilatkozta Szokolai László edző.

A nőknél Mihályvári-Farkas Viktória volt a leggyorsabb, itt a második az a Kapás Boglárka lett, aki kicsit újra visszatér(t) régi felségterületére, vagyis gyorson is egyre többször láthatjuk majd őt a versenyeken.

„Bogi nagyszerűen teljesített: javuló ötszázakat teljesített, elképesztően küzdött. Mindig mondogatja, hogy lassan harmincéves lesz, nem is tudja, hogyan fogja bírni a terhelést, de megint bizonyított. Esetében próbálom követni a felkészülés során mindazt, ami bevált az elmúlt esztendőkben, de mivel mondja és érzem is, hogy nehezebben regenerálódik, mint korábban, nagyon figyelnünk kell.

A tervünk az, hogy ússzon négyszáz gyorsot is a versenyeken, mert abban bízunk, hogy a régi úszásnem új ingereket ad neki”
– mondta el edzője, Virth Balázs, aki azt is elárulta, hogy Milák Kristóf is tervezte a veszprémi indulást, ám időközben kiderült, hogy Milánóba kell utaznia egy Aréna-fotózásra, s mivel onnan vasárnap hajnalban érkezett haza, nem lett volna jó ötlet, ha mégis leússza az ezerötszáz métert.

MEDENCÉS HOSSZÚTÁVÚSZÓ ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, VESZPRÉM
1500 m. Férfiak. Országos bajnok: Betlehem Dávid (Balaton ÚK Veszprém, edző: Szokolai László) 15:08.23, 2. Rasovszky Kristóf (Balaton ÚK Veszprém) 15:21.83, 3. Telegdy Ádám (Kőbánya SC) 15:30.40.
1500 m Nők. Országos bajnok: Mihályvári-Farkas Viktória (FTC, e: Kutasi Gergely) 16:31.32, 2. Kapás Boglárka (UTE) 16:34.19, 3. Rohács Réka (Kőbánya SC) 17.20.30

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik