Gyász: elhunyt Madarász Csilla, az FTC örökös bajnok úszója

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2022.01.01. 11:35
null
Madarász Csilla kétszer javította meg a 100 méter gyorsúszás Európa-csúcsát (Fotó forrása: Facebook/Honvéd Rákóczi Sportegyesület)<br />
Életének 79. évében méltósággal viselt hosszú betegség után 2021. december 31-én este elhunyt Madarász Csilla Magyarország érdemes sportolója, úszó, az FTC örökös bajnoka – tájékoztatta a hírről a Nemzeti Sportot a sógora, dr. Iglódi Endre.

 

Madarász Csilla Testnevelési Főiskolát végzett, majd szakedző lett. 1955-től a Ferencváros úszója, aki 1960-ban kétszer javította meg a 100 méter gyorsúszás Európa-csúcsát. Két olimpián szerepelt, Rómában és Tokióban, kétszer 4., egyszer 5. és kétszer 6. helyezést ért el.

Hatszoros Universiade-győztes és kétszer állt az Európa-bajnoki dobogón. 100 méter gyorsúszásban 1962-ben párizsi Grand Prix győztese. 19-szeres magyar válogatott és 14-szeres magyar bajnok. Kezdeményezője volt a női vízilabda sportág honosításának és szerepelt az első nem hivatalos női vízilabdacsapatban. Két gyermeke és testvérei közül többen magyar bajnok és válogatott sportolók voltak. Temetéséről később történik intézkedés.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik