Úszás: Ha profik akarunk lenni, akkor profinak kell lennünk – Hosszú

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.22. 21:23
null
Hosszú Katinka szeretné megváltoztatni az úszást (Fotó: Tumbász Hédi)
A riói olimpia egyik legnagyobb (úszó)sztárja szeretné forradalmasítani a sportágát, és úgy érzi, a medencében, illetve azon kívül is képes lesz sikerrel harcolni. Hosszú Katinkával a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) hétvégi, budapesti kongresszusán készített interjút a Reuters.

 

 

A háromszoros olimpiai bajnok szerint sokáig megelégedtek azzal az úszók, hogy csupán négyévente, az olimpián mutassák meg az igazi tudásukat, de hisz abban, hogy eljött az idő a radikális változásra.

„Ha profik akarunk lenni, akkor profinak kell lennünk” – nyilatkozta, utalva arra, hogy ő lett a Nemzetközi Úszó Liga (ISL) egyik nagykövete, és az orosz milliárdos Konsztantyin Grigorisinnel együtt új időszakot nyitna a sportág történetében.

Szerinte a nemzetközi szövetség (FINA) nem fejleszti a sportágat a megfelelő módon, így az úszók nem tudják kihasználni a márkaépítést, és nem kereshetnek elég pénzt.

„Meg akarjuk változtatni azt, hogy bennünket csak az olimpia során lássanak világszerte. Nem akarunk személyiség nélküli versenyzők lenni – mondta. – A Nemzetközi Olimpiai Bizottság valószínűleg nem szeret, ha kimondom, de a cél nagy pénzekkel és nézettséggel olyan profi bajnokság létrehozása, hogy az olimpia csak egy olyan állomás legyen, mint például kosárlabdában és teniszben. Ez az én elképzelésem.”

Elmondta, számára ezek a feladatok plusz motivációt adnak, és nem vetik vissza a versenyzői pályafutását. „Szeretném megváltoztatni a sportágat. Hogy amikor visszatekintek, azt mondhassam: ez nagyon jó volt, és ezek miattam történtek.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik