Úszás: Rasovszky Kristóf 6. lett 800 gyorson a junior vb-n

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.27. 15:03
Rasovszky Kristóf 6. helye jelentette a nap legfőbb eseményét magyar szemszögből a szingapúri junior úszó világbajnokságon. A Balatoni Úszó Klub versenyzője 800 gyorson zárt pontszerző helyen (8:00.76).
„Elsődlegesen az volt a célom, hogy a nyolcban legyek összesítésben, azaz ez a hatodik hely szerintem nagyon jó eredmény. Az idő lehetett volna picit jobb, szerettem volna nyolc perc alá menni, hogy megdöntsem Kis Gergő korosztályos csúcsát. Az egyik fordulót elszúrtam az elején, szerintem ezen is múlt. Bár ezt tekintettem a fő számomnak, azt már most érzem, hogy az ezerötszáz is jó lesz” – mondta Rasovszky Kristóf a finálé után.

Sprintereink remekeltek az előfutamokban is, majd az esti középdöntőkben is. Élre kívánkozik Lavotha Oszkár száguldása: délelőtt még csak a 8. időt úszta, délután viszont egészen elképesztően elkapta a ritmust, és a harmadik leggyorsabbként került a fináléba (22.55), az elsőtől csupán 11 századdal elmaradva!

Szintén finalista Szokol Szonja 50 pillangón, aki 27.00 másodperccel a 7. helyen kvalifikálta magát – Molnár Flóra itt „egy kört” ment, a középdöntőben a 13. lett.

Ugyanezt az utat „úszta be” Szucsik Bence, aki 50 háton továbbment délelőtt, és csupán 9 századdal kellett volna gyorsabban úsznia a fináléhoz másodjára, ám egy tizeddel lassabb volt sajnos (26.10), így 12. lett. Délelőtt még csobbant egyet ezen a távon a szerdai hős, Sós Dániel, de csak hogy ritmusban maradjon, 27.29-cel 33. lett.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik