Tokió 2020: Oszaka Wimbledont, Thiem az olimpiát hagyja ki

Vágólapra másolva!
2021.06.17. 23:16
null
Nem lesz ott Londonban (Fotó: AFP)
Oszaka Naomi ügynöke, Stuart Duguid csütörtökön úgy fogalmazott, hogy a négyszeres Grand Slam-győztes volt világelső több időt szeretne tölteni a barátaival és a családjával, ezért nem indul a füves pályás tornán – közölte az MTI. Később az osztrákok férfi játékosa, Dominic Thiem bejelentette, ő éppen ellenkező döntést hozott: Wimbledonban ott lesz, Tokióban nem.

„Az olimpiára azonban készen áll majd és nagyon várja, hogy otthon, japán szurkolói előtt játszhasson” – írta a menedzser.

A Japánban született 23 éves Oszaka májusban az első forduló után visszalépett a Roland Garrostól, miután vitába keveredett a szervezőkkel. A rajt előtt kijelentette, hogy mentális egészségének megóvása érdekében nem vesz részt a sajtótájékoztatókon, ugyanakkor a szabályok szerint a játékosoknak minden mérkőzésük után a sajtó rendelkezésére kell állniuk. Oszaka szerint ez indokolatlanul megterheli őket lelkileg.

Valamivel később aztán az osztrákok US Open-győztese, a férfi világranglistán ötödik helyen álló Dominic Thiem jelentette be, hogy ő Tokióban nem lesz ott, ellenben Wimbledonban igen.

„Nagyon nehéz döntést kellett meghoznom, mert nekem is, mind a többi sportolónak, a hazámat képviselni az olimpián óriási megtiszteltetés. Ugyanakkor viszont az idei évem egészen pocsékul alakult eddig, és nem hiszem, hogy képes lennék a magammal szemben támasztott elvárásaimnak megfelelően teljesíteni” – írta a Twitteren a 27 éves osztrák, aki megerősítette, hogy Wimbledonban ott lesz, és a célja, hogy címvédőként a US Openre már megfelelő formába kerüljön.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik