Tokió 2020: Lőrincz Tamás a négy közé birkózta magát – ez történt az éjjel

Vágólapra másolva!
2021.08.02. 07:02
null
Lőrincz Tamás (pirosban) egy nyert meccsel elődöntős (Fotó: Mirkó István)
Magyar idő szerint hétfő hajnalban folytatódtak a 32. nyári olimpiai játékok Tokióban, s ezúttal is több magyar sportolóért szoríthattunk. A „későn kelők” kedvéért röviden felidézzük az elmúlt órákban történteket.

 

Megkezdődtek a kajak-kenu versenyek az olimpián, s a hétfőn szóhoz jutó hét magyar egységből hat is futama első két helyének valamelyikén végzett, azaz rögtön a középfutamba lépett, mindössze az 1000 méteren szereplő kenus páros, Adolf Balázs és Fejes Dániel kényszerült reményfutamra, ám onnan sem sikerült a középfutamba kerülniük.

A magyar férfi vízilabda-válogatott az utolsó csoportmérkőzését a nagy rivális olaszok ellen vívta és a találkozó 5–5-re végződött, így a csoport harmadik helyén végeztek a mieink.

Hétfő hajnalban a birkózók is megkezdték a szereplést: Lőrincz Tamás mérkőzés nélküli nyolcaddöntő, majd egy sikerrel megvívott negyeddöntő után elődöntőbe jutott, míg Szőke Alex a vigaszági szereplés lehetőségére, azaz arra vár, hogy az őt a negyeddöntőben legyőző Musza Jevlojev döntőbe kerüljön.

Az atlétikai programban ma egyetlen magyar érdekeltség akadt, Halász Bence kalapácsvetőnk számára azonban a selejtező jelentette az olimpiai szereplés végét, miután nem tudta megdobni a döntős szintet, s végül a 14. helyen végzett – legutóbb 37 éve, azaz 1984-ben rendezték magyar résztvevő nélkül a kalapácsvetés olimpiai fináléját.

Reggelre ért véget a férfiak szabadpuskás összetettjének selejtezője, ám Péni István és Pekler Zalán sem jutott a döntőbe: előbbi 10., utóbbi 18. lett.

A nap első aranya is atlétikában született, a férfi távolugrók versenyét a görög Miltiadesz Tentoglu nyerte meg egy meglehetősen furán alakuló döntő végén. A második arany is az atlétáknál talált gazdára, a női 100 gát győztese a Puerto Ricó-i Jasmine Camacho-Quinn lett, aki hazája történelmének második ötkarikás elsőségét szerezte – az elsőt Mónica Puigé lett, amikor a riói olimpián a női teniszezők egyesében diadalmaskodott nagy meglepetésre.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik