Tokió 2020: Lassan edzéshez is kevesen leszünk – Elek Gábor

Vágólapra másolva!
2021.07.29. 15:36
null
Újabb fájdalmas vereséget szenvedtek a női kéziseink (Fotó: MTI)
Mint ismert, továbbra is pont nélkül áll a magyar női kézilabda-válogatott a tokiói olimpia csoportkörében, miután a harmadik fordulóban 38–31-re kikapott az Orosz csapattól. Elek Gábor szövetségi kapitány, Schatzl Nadine és Szöllősi-Zácsik Szandra is rendkívül csalódottan nyilatkozott az újabb vereség után.

 

Elek Gábor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya így értékelt a Nemzeti Sportnak.

Úgy tűnik, mintha az ág is húzná a csapatot. Mit lehet tudni Szucsánszki sérüléséről?
– A korábban műtött válla fordult ki, vissza kellett tenni, szerintem már vásárolhatják neki a repülőjegyet. Mindenképpen cserélnünk kell.

Megfogta a csapatot az újabb kieső?
– Nyilván hatással volt rá, mint ahogy Kovacsics Anikó sérülése is, de ezzel nem lehet takarózni. Nem emiatt szorultunk hátra hármas védekező poszton, hogy ennyire szét tudjanak lőni minket. Ez inkább az olimpia után lesz nagy probléma, a hátra levő mérkőzéseket már jó lenne újabb sérülés nélkül letudni.

Mi lehet a gátja, hogy a meccseken is kijöjjön, amit az edzéseken gyakorolnak?
– Ezt én is szeretném tudni. Hiába könyörgök a játékosoknak, ráadásul többeknek a klubedzője is vagyok, és tisztában vagyok vele, hogy meg tudják csinálni, és most mégsem, meg sem próbálják. Azt sem mondhatjuk, hogy más a szint, mert a Bajnokok Ligájában hasonló sebességen kell kézilabdázni. A félidőben újra elmondtam, hogy jöjjünk előre, és ütközzünk, mert ha hátul maradunk, és csak feltesszük a kezünket, a kapusokat is kiszolgáltatott helyzetbe hozzuk. Valóban nem védtek jól, de először a védekezésben kell keresni az okokat. Ha elbizonytalanítjuk a kapusokat, ne várunk csodát tőlük.

Hogyan tovább? A továbbjutáshoz le kellene győznünk a spanyolokat és a svédeket.
– Először is rendeznünk kell a sorokat, és látnom kell, ki milyen állapotban van, mert Klujbert és Tomorit is azért kellett leültetnem, mert ütést kaptak. Lassan edzéshez is kevesen leszünk.

Alekszej Alekszejev, az orosz válogatott szövetségi kapitánya szerint a győzelem volt a legfontosabb.

„Ennyi idő alatt képtelenség volt mindent megváltoztatni, messze voltunk a tökéletestől, de a lényeg a győzelem volt. Nagy szükségünk volt rá az önbizalmunk miatt, sokat javult a hangulat a csapaton belül.”

„Úgy tűnik, mintha semmi nem akarna összejönni nekünk, bármennyire is szeretnénk – fogalmazott a mérkőzés után Schatzl Nadine, a magyar válogatott balszélsője. – Még egy játékosunk kiesett, bízom benne, hogy Zizinek nincsen komoly problémája. Nehéz mit mondani a harmadik ilyen mérkőzés után, mert egyáltalán nem azt az arcunkat mutatjuk, amire képesek vagyunk, és mintha a hitünk is hiányozna. Talán a támadásunkat dicsérhetjük, dinamikusabb volt, mint legutóbb, a harmincnyolc kapott gól viszont azt mutatja, a védekezésünk teljesen szétesett. Valahogy nem találjuk azt az utat, amely a miénk.”

„Az elején jól kezdtünk védekezésben, voltak csapdák és faultok, utána ezek elmaradtak – értékelte a mérkőzést Szöllősi-Zácsik Szandra, a magyar válogatott balátlövője. – Nem segítettünk egymásnak, fölöslegesen kiugráltunk, amikor meg ki kellett volna lépni, a vonalon maradtunk. Az egész védekezés ma gyenge volt, ezt a kapott gólok számában is látni lehet, mert harmincegy lőtt góllal bőven meg lehet nyerni egy meccset. Két fontos emberünk már kiesett, mindkettő vállsérüléssel, sajnos tudom, milyen az. Nekünk értük is tovább kell küzdenünk, matematikailag még van esélyünk továbbjutni, mindent meg fogunk tenni érte. Nagyon nem szeretném, ha itt lenne a vége.”

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!

TOKIÓ 2020, NŐI KÉZILABDA
B-CSOPORT, 3. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–OROSZ CSAPAT31–38 (17–22)

Jojogi Nemzeti Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. V: Brunner, Salah (svájciak)
MAGYARORSZÁG:Bíró B. – Lukács V. 4, Szöllősi-Zácsik 5, Tomori 1, Kisfaludy, Szucsánszki 1, Schatzl Nadine 1Csere:Janurik (kapus), Klujber 9 (7), VÁMOS P. 5 (1), Háfra N. 3, Bordás 1, Kiss N., Márton G.Szövetségi kapitány:Elek Gábor
OROSZ CSAPAT:Szedojkina – MANAGAROVA 4, Vjahireva 4, DMITRIJEVA 7, Makejeva 3, Bobrovnyikova 2, Kuznyecova.Csere:KALINYINA (kapus), Iljina 6 (5), Szkorobogatcsenko 4, Gorskova 3, Szeny 4, Vegyjohina 1, Fomina.Szövetségi kapitány:Alekszej Alekszejev
Az eredmény alakulása.
3 p.:1–2.6. p.:6–3.14. p.:10–6.19. p.:14–8.23. p.:17–11.26. p.:20–13.36. p.:24–19.43. p.:29–25.51. p.:34–27.57. p.:36–30.
Kiállítások:
10, ill. 10 perc
Hétméteresek:
5/5, ill. 10/8


A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Svédország 3 2 1 95–76 +19 5
2. Spanyolország 3 2 1 79–79 0 4
3. Brazília 3 1 1 1 80–78 +2 3
4. Franciaország 3 1 1 1 83–85 –2 3
5. Orosz csapat 3 1 1 1 86–91 –5 3
6. MAGYARORSZÁG 3 3 87–101 –14 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik