Tokió 2020: a brazilok nyerték a németek elleni futballrangadót

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.07.22. 15:47
null
Richarlison (balra) három gólja nagyban hozzájárult a brazilok sikeréhez (Fotó: AFP)
Richarlison mesterhármasát követően 3–0-ra vezetett Brazília Németország ellen, amely 4–2-re kapott ki a tokiói olimpia labdarúgótorna első fordulójában, míg Franciaország nagyon sima, 4–1-es vereségbe szaladt bele Mexikó ellen.

 

A brazilok már a hetedik percben megszerezték a vezetést a németek ellen Richarlison révén, aki aztán a 22., majd 30. percben is betalált. Az első félidő vége előtt Matheus Cunha növelhette volna négygólosra a különbséget, Florian Müller azonban kivédte a Hertha-játékos tizenegyesét.

A fordulás után Nadiem Amiri szépített, ám a 63. percben a játékvezető másodszor is felmutatta a sárga lapot Maximilian Arnoldnak, így a kétgólos hátrány mellett emberhátrányba került Németország. Úgy tűnt, ez végleg megpecsételi a németek sorsát, de a 83. percben Ragnar Ache találatának köszönhetően már csak egy gól volt a különbség a két válogatott között. Az egyenlítés helyett azonban a rendes játékidő hosszabbításának negyedik percében Paulinho találata biztossá tette a brazilok 4–2-es győzelmét.

A torna nyitó mérkőzésén Egyiptom hatalmas bravúrt ért el, hiszen 0–0-s döntetlent játszott Spanyolországgal, míg Mexikó 4–1-re kiütötte Franciaországot. Utóbbi összecsapás érdekessége, hogy gól nélküli állásnál vonulhattak szünetre a csapatok, ám a fordulás után mexikói oldalon Alexis Vega, Sebastián Córdova, Uriel Antuna és Eduardo Aguirre, míg a franciáknál André-Pierre Gignac is eredményes volt.

Nem tudta érvényesíteni a papírformát Argentína és Dél-Korea sem: előbbi egy teljes félidőt töltött emberhátrányban Ausztrália ellen, amely 2–0-ra diadalmaskodott Lachlan Wales és Marco Tilio góljával, utóbbi pedig 1–0-ra kikapott Új-Zélandtól – a Burnley támadója, Chris Wood szerezte a győztes gólt.

A házigazda japánok szoros mérkőzésen 1–0-s győzelmet arattak Dél-Afrika felett Kubo Takefusza találatával. Románia Hondurast győzte le 1–0-ra Elvin Olivia öngóljával, míg Elefántcsontpart Szaúd-Arábiát verte meg 2–1-re.

OLIMPIA, TOKIÓ
LABDARÚGÁS, FÉRFIAK
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
A-CSOPORT

Mexikó–Franciaország 4–1
Japán–Dél-Afrika 1–0
B-CSOPORT
Honduras–Románia 0–1
Új-Zéland–Dél-Korea 1–0
C-CSOPORT
Egyiptom–Spanyolország 0–0
Argentína–Ausztrália 0–2
D-CSOPORT
Elefántcsontpart
–Szaúd-Arábia 2–1
Brazília–Németország 4–2

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja: Kovács Erika, Mirkó István, Nedelykov Tamás, Szűcs András, Tumbász Hédi

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik