Wimbledon: Serena Williams visszatért, de máris kikapott

I. SZ., MTII. SZ., MTI
Vágólapra másolva!
2022.06.29. 00:15
null
Serena Williams nagyot küzdött, de végül kikapott (Fotó: AFP)
Serena Williams három szettben, döntő rövidítésben kikapott a francia Harmony Tantól a wimbledoni teniszbajnokság női versenyének első fordulójában, kedden.

 

A 23-szoros Grand Slam-tornagyőztes, hétszeres wimbledoni bajnok egy nap híján egy évvel ezelőtt, tavaly június 29-én játszott legutóbb mérkőzést egyesben. Akkor is a füves pályás Grand Slam-torna első körében szerepelt, de az első szettben 3:3-nál feladta a fehérorosz Aljakszandra Szasznovics elleni találkozót, mert egy tenyeres ütés közben megsérült.

A korábbi világelső már csak az 1204. helyen áll a világranglistán, és tétmérkőzésen csupán a múlt héten tért vissza, amikor a tunéziai Onsz Dzsabur oldalán két meccset nyert párosban az eastbourne-i tornán, majd társa sérülése miatt visszaléptek.

A hosszú kihagyás a keddi első szettben igencsak meglátszott Williams játékán, ezt kihasználva a WTA-rangsor 115. helyén álló Harmony Tan 65 perc alatt előnybe került. A folytatásban a 40 éves amerikai simán egyenlített, majd a harmadik szettben 5:4-re és adogatóként 30:15-re vezetett, de nem tudta lezárni a meccset. A francia újra kihasználta ellenfele hibáit, és 6:5-re már ő állt jobban, fogadóként meccslabdához jutott, ám ezt a szabadkártyás Williams hárította, majd rövidítésre mentette a szettet.

A ráadásban Williams pontos, erőteljes ütésekkel 4-0-ra elhúzott, aztán – a Wimbledonban élete első főtáblás meccsét játszó – Tan 5-4-re fordított. Az amerikai 6-5-nél vezetett utoljára, és végül 10-7-re veszítette el a döntő rövidítést. A meccs 3 óra 14 percig tartott.

TENISZ
WIMBLEDON, LONDON (füves pálya, 40 350 000 font)

1. FORDULÓ (a 64 közé jutásért)

NŐI EGYES
Tan (francia)–S. Williams (amerikai) 7:5, 1:6, 7:6

A NAP TOVÁBBI EREDMÉNYEI ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik